Menu

Articol

Drumul va fi reparat şi redeschis, dar nu se ştie când!

Aceasta este concluzia ce s-a putut trage din Informarea citită de directorul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Gabriel Ştika, când a fost întrebat despre soarta Drumului Judeţean 608. În primăvara anului 2016, ca urmare a ploilor abundente, s-au produs prăbuşiri şi alunecări de teren pe o distanţă de aproape doi kilometri, între Bogîltin şi Globurău. Datorită acestui fapt, drumul respectiv a fost închis circulaţiei rutiere, iar pentru a ajunge în Cornereva se foloseşte ruta ocolitoare DN 6 - Rusca-Hobiţa-Arsuri-Gruni-Cornereva.

De la această măsură au trecut doi ani, fără ca cineva să ridice un pai de jos, spre disperarea şoferilor nevoiţi să facă un ocol atât de mare pentru a ajunge acasă.

Consilierul judeţean liberal Dumitru Rujan a ridicat problema drumului şi în luna februarie a acestui an şi în şedinţa din luna mai. „Nu mi se pare normal ca un drum să stea închis doi ani şi nimeni să nu ia o măsură, măcar să elibereze carosabilul de piatra venită pe versanţi. În condiţiile în care circulaţia autovehiculelor este interzisă, locuitorii din Cornereva şi Bogâltin sunt obligaţi să ocolească prin Rusca Teregova, cale de 55 de kilometri, în loc de 16 kilometri ”, mărturisea la vremea respectivă Dumitru Rujan.

În replică, Gabriel Ştika vorbea despre consolidarea versanţilor, de alegerea unei soluţii viabile, fie prin dinamitarea stâncii, fie prin fixarea unor plase de protecţie, exact ca pe DN 57, în Clisura Dunării, dar şi despre faptul că lucrărilşe la DJ 608 aveau să intre pe Programul Operaţional Regional..

A trecut martie, aprile, mai, acum trece şi iunie şi nimic, în afară de această Informare a lui Gabriel Ştika prezentată în şedinţa din Consiliul Judeţean, din care se înţelege orice, mai puţin despre data redării în circulaţie a acestui drum judeţean, singurul care leagă DN 6 de Cornereva, comună cu 42 de sate şi cătune.

Powered by Jasper Roberts - Blog