Menu

Articol

Drumurile noastre toate (judeţene), motiv de gâlceavă în şedinţa Consiliului Judeţean

Ionuţ Popovici, Silviu Hurduzeu, Flavius Nedelcea

Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, s-a confruntat astăzi, în şedinţa ordinară din luna mai, cu o situaţie mai puţin obişnuită când, la capitolul „Diverse”, un cetăţean al acestui judeţ l-a întrebat  revoltat  când va fi reparat drumul Vermeş-Berzovia-Comorâşte. Până să se dumirească preşedintele CJ şi consilierii judeţeni, bărbatul, evident supărat, i-a strigat că l-a minţit în urmă cu doi ani când i-ar fi spus că drumul va fi reparat, după ce va fi intabulat. „Nu mai am răbdare, aşa mi se tot spune de pe vremea lui Hilofsky. Ocupaţi un post pe care nu-l meritaţi”, a mai spus bărbatul în timp ce părăsea sala de şedinţă.

Pentru cei ce nu ştiu, Iosif Hilofsky a fost prefect liberal, în guvernarea CDR, 1996-2000, şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin în anul 2004. Între timp, politicianul cărăşean a decedat. Am făcut aceste precizări pentru a înţelege cât de veche, dar şi cât de actuală şi arzătoare în acelaşi timp este "cestiunea" în cauză.

Înainte de acest incident, Silviu Hurduzeu prezentase o informare referitoare la stadiul la care au ajuns proiectele pentru trei drumuri judeţene ce vor fi modernizate.

„Vorbim de DJ Berzovia-Vermeş, DJ Duleu-Fârliug şi Grădinari-intersecţia cu Secăşeni. Proiectele la primele două drumuri au fost predate la Compania Naţională de Investiţii (CNI) de mai bine de un an şi abia acum lucrurile încep să se mişte. În acest moment pentru primul drum, un tronson de aproximativ 11 km a fost semnat contractul de atribuire a lucrării în urma licitației pe care a făcut-o CNI, urmând ca săptămâna viitoare să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor. Celălalt drum, Duleu – Fîrliug, este în acest moment în procedură de semnare a contractului de atribuire. Și pe acest drum procedura de achiziție a fost făcută de CNI. Cât priveşte drumul Grădinari-intersecţia Secăşeni, termenul de depunere a ofertelor este 11 iunie. Această procedură o face Consiliul Județean. Este un proiect depus de CJ pentru finanțare pe POR. A fost semnată finanțarea la sfârșitul anului trecut. Am demarat procedurile de achiziție și în funcție de firmele care vor depune oferte vom pune un termen de analiză a ofertelor pe cei 8,5 km de drum județean”, a ţinut să precizeze preşedintele Hurduzeu.

Powered by Jasper Roberts - Blog