Menu

Articol

După o lună de aşteptări, pacienţii din Anina şi-au pierdut răbdarea!

fostul spital din Anina

La o lună de la inugurarea cu fast a Centrul Medical de Permanenţă Anina, în prezenţa prefectului Matei Lupu, a directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Dănilă Miloş, şi a reprezentanţilor administraţiei locale, situaţia rămâne neschimbată. Inaugurarea rămâne, deocamdată, doar pe hârtie şi în fotografiile protocolare făcute la tăierea panglicii.

Situaţia se datorează faptului că acest Centru a fost înfiinţat înainte ca activitatea lui să fi fost bugetată. Aici este vorba, în primul rând, de plata serviciilor ce urmează să fie prestate de medici. În lipsa bugetului, nici medicii, şapte la număr, nu au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, prin care se asigură finanţarea de la Ministerul Sănătăţii. După noile reglementări în vigoare, aceştia ar trebui plătiţi cu 40 de lei pe oră, în loc de 11 lei cât a fost anul trecut.

Nu ştim cine se face vinovat de situaţia creată sau ce ar trebui să se întâmple ca lucrurile să intre în normal. Cert este că localnicii rămân dezamăgiţi în continuare şi, ca şi până acum, vor apela la serviciile medicale de la Reşiţa chiar şi pentru o migrenă banală. Durerile în cot ale celor care privesc cu indiferenţă situaţia rămân şi ele, din păcate, netratate!

Powered by Jasper Roberts - Blog