Menu

Articol

0 Comentariu

După tragedia de la Coronini, doi şefi de la Drumuri şi Poduri Timişoara au fost demişi

Tragedia de sâmbătă de la Coronini, când patru persoane au pierit înghiţite de apele fluviului, după ce o maşină a aterizat în Dunăre, produce efecte şi la nivelul celor care ar fi trebuit să asigure malul Dunării cu un parapet de protecţie.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a spus asatăzi, la televizor, că vinovaţii trebuie să plătească pentru neglijenţa de care au dat dovadă şi nu au înlocuit balustrada metalică de pe marginea drumului, distrusă într-un alt accident de circulaţie. Astfel, au fost demişi Horaţiu Simion, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timisoara, precum şi şeful Secţiei de Drumuri Orşova, Ion Cunicel.

“Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţa şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapeţi pe stoc, dar că nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceşti parapeţi să fie înlocuiţi”, a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Decizia luată de Directorul General CNAIR, Ştefan Ioniţă, ca urmare a informaţiilor prezentate, a fost de demitere din funcţie a Directorului Regionalei Timişoara, Simion,Horaíu dar şi a şefului Secţiei de Drumuri Orşova, Io Cunicel.

"Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin 2 ani.

De asemenea, Ministrul Transporturilor a solicitat CNAIR, încă de ieri, un raport complet  cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar.

Directorii Regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapeţilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave.

Încă de săptămâna trecută, Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, le-a atras atenţia directorilor regionali ai CNAIR că trebuie să se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare: ”Nu este normal să aştepte mereu, de la Bucureşti, să li se spună exact ce să facă. Au primit încă de la începutul anului libertate de decizie, inclusiv pe întreţinere, iar această libertate vine şi cu responsabilităţi”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a subliniat că măsurile luate sunt legate strict de atribuţiile în domeniul infrastructurii rutiere şi nu se substituie anchetei Ministerului de Interne privind accidentul din judeţul Caraş Severin", se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Dincolo de aceste măsuri cu caracter administrativ, lucrătorii Poliţiei de Frontieră şi ai Transporturilor Navale continuă să patruleze de-a lungul şi de-a latul fluviului în căutarea cadavrelor celor patru persoane pierite în urma accidentului. (Foto: opiniatimisoarei.ro)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog