Menu

Articol

După un an şi jumătate de mandat, edilul-şef al Reşiţei constată că primăria nu e ca un SRL

Ioan Popa

Într-o conferinţă de presă ţinută în această săptămână, primarul Ioan Popa a recunoscut că nu este uşor deloc să conducă o primărie, chiar şi în condiţiile în care aceasta nu are datorii. În opinia sa, problemele cu care se confruntă unităţile administrative teritoriale ţin de birocratisism  şi de lentoarea unui sistem care refuză să se alinieze la standardele momentului.   

„Intrând în administraţia publică, am descoperit într-adevăr că, chiar dacă ai bani în cont, nu e aşa uşor să-i cheltui. Spre deosebire de o companie privată unde deciziile se iau foarte rapid, ne-am pomenit – atunci când am vrut să demarăm reabilitări de străzi, parcări şi aşa mai departe – că trebuie să avem studii de fezabilitate, caiete de sarcini, trebuie să licităm, să parcurgem anumite etape care sunt greoaie. Neavând studii de fezabilitate, ne-a fost ca învăţătură de minte şi în ultimul trimestru al acestui an am început să le facem, astfel încât anul viitor să nu ne prindă în aceeaşi situaţie”, a mărturisit primarul Reşiţei.

La întrebarea pe care şi-o pun unii: „Ce a făcut şi ăsta, bă, de când îi primar?“ Ioan Popa le-a răspuns în aceeaşi conferinţă de presă:

 „Am preluat o primărie cu 9,6 milioane de lei datorii neachitate la furnizori, pe care le-am achitat într-o perioadă destul de scurtă de timp, de şapte-opt luni, iar la ora asta Primăria Reşiţa nu are datorii la niciun furnizor, având chiar o rezervă destul de serioasă de bani în cont“.

Powered by Jasper Roberts - Blog