Menu

Articol

1 Comentariu

După un an şi jumătate de mandat, edilul-şef al Reşiţei constată că primăria nu e ca un SRL

Ioan Popa

Într-o conferinţă de presă ţinută în această săptămână, primarul Ioan Popa a recunoscut că nu este uşor deloc să conducă o primărie, chiar şi în condiţiile în care aceasta nu are datorii. În opinia sa, problemele cu care se confruntă unităţile administrative teritoriale ţin de birocratisism  şi de lentoarea unui sistem care refuză să se alinieze la standardele momentului.   

„Intrând în administraţia publică, am descoperit într-adevăr că, chiar dacă ai bani în cont, nu e aşa uşor să-i cheltui. Spre deosebire de o companie privată unde deciziile se iau foarte rapid, ne-am pomenit – atunci când am vrut să demarăm reabilitări de străzi, parcări şi aşa mai departe – că trebuie să avem studii de fezabilitate, caiete de sarcini, trebuie să licităm, să parcurgem anumite etape care sunt greoaie. Neavând studii de fezabilitate, ne-a fost ca învăţătură de minte şi în ultimul trimestru al acestui an am început să le facem, astfel încât anul viitor să nu ne prindă în aceeaşi situaţie”, a mărturisit primarul Reşiţei.

La întrebarea pe care şi-o pun unii: „Ce a făcut şi ăsta, bă, de când îi primar?“ Ioan Popa le-a răspuns în aceeaşi conferinţă de presă:

 „Am preluat o primărie cu 9,6 milioane de lei datorii neachitate la furnizori, pe care le-am achitat într-o perioadă destul de scurtă de timp, de şapte-opt luni, iar la ora asta Primăria Reşiţa nu are datorii la niciun furnizor, având chiar o rezervă destul de serioasă de bani în cont“.

Comentarii

Deci in concluzie mai nimic,una-i taitelaria si alta-i primaria,in rest patru banci si trei pomi,cosuri de gunoi nu, ca nu e nevoie.Nici macar in centru la tirgul de craciun nu sint cosuri de gunoi suficiente iar care sint dau pe dinafara,linga scena e plin de pahare si gunoaie,domnule fabricant de proiecte din aluat.Ce ar mai fi ? a da, autobuzele,cred ca nu stia-ti ca sint 18 la numar, patru verzi trase de cai pe pereti si doua de culoarea aluatului.S-a mai amenajat si un hol la primarie unde te poti da cu placa de fier de calcat cu aburi.Dialog la serviciul de logistica si transport din univers:
- Sfinte Petre ,noi mai avem autobuzele alea lungi si albastre?
- Nu, Doamne ca le-a luat Nelu prin navigatorii din Indiile olandeze.
- Bine ca macar tramvaiele sint la locul lor,dar ca sa fiu sigur mai numarale odata,cu Nelu si cu olandezii nu stii niciodata si ne treezim ca avem in depou tramvaie albastre din aluat si probabil unele mai scurte decit altele, daca ramanem fara transport, trebuie sa apelam la aia de la Star Trek sa ne dea si noua niste navete, si stii bine ca nu au navete de culoare albastra.
-Bine ca mi-am amintit, stii cumva ce e cu aleea aia de promenada de pe malul Birzavei ,ca am primit reclamatii de la chinezi din dinastia Ming ca din cauza platanilor nu se mai vede Marele zid chinezesc.
-Se spune ca planul l-a facut impreuna cu Genghis Khan ca sa ii enerveze pe chinezi ca nu au luat si ei autobuze albastre de la olandezi.
-In presa vremii respective scrie ceva despre aceste minunatii ?
-Nu scrie nimic,decit despre vreme.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog