Menu

Articol

0 Comentariu

E bine şi la vară cald: directorii de şcoli care nu au trecut examenul în toamnă pot rămâne în funcţii

Pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preuniversitar, profesorii au fost nevoiţi să susţină, în toamnă, un examen, în ideea eliminării numirilor pe criterii politice. În Caraș-Severin s-au înscris 147 de profesori, dintre care patru nu s-au prezentat din start și tot atâția s-au retras pe parcurs. Dintre cei rămași, 18 nu au reușit să obțină punctajul minim la proba teoretică, iar alți 22 au clacat la proba prezentării CV-urilor, adică a dosarelor. La vremea respectivă se ştia că profesorii respinşi nu mai aveau voie să rămână pe funcții, la fel nici cei care se înscriseseră dar nu se prezentaseră la examen.

Vineri, însă, noul ministru al Educației, Pavel Năstase, și Liviu Pop, secretar de stat în ministerul Educației au semnat o decizie care, conform ziaruluideiași.ro, pe funcțiile rămase vacante „pot fi numite și persoanele care până la data concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise”.

Decizia a trezit stupoare în rândul dascălilor, însă ministrul Năstase declarat, astăzi, pentru News.ro, ca aceasta a fost luată pentru că toate școlile din Romania trebuie să aibă, de luni, directori. 

De precizat că decizia se referă la 358 de posturi de directori ce nu au fost ocupate, din cele 6.600 existente, și la alte 308 posturi de director adjunct. În Caraș-Severin este vorba de doar două unități de învățământ, la Ciuchici și Marga, acolo unde consiliile profesorale și ISJ nu au ajuns la o înțelegere în privința desemnării de comun acord a unui director.

Cât despre data organizării unui nou concurs, ministrul nu a amintit absolut nimic.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog