Menu

Articol

E vremea spectacolului în PSD

PSD este un partid mare şi puternic, chiar şi atunci când protestele împotriva guvernului său scot în stradă zeci, chiar sute de mii de oameni. Ba, chiar şi sondajele, relevă faptul că, în ciuda promisiunilor neonorate şi a unor măsuri legislative îndelung contestate, partidul se bucură în continuare de încrederea românilor.

Această încredere, chiar dacă nu este neţărmurită, ca pe vremea partidului unic, ne dovedeşte fie că ţara este plină de votanţi sado-masochişti, care se hrănesc cu minciunile din campanie ale PSD, fie că nu există încredere în capacitatea opoziţiei de a conduce ţara. Pe de altă parte, PSD e mare şi tare şi face ce vrea în guvern şi parlament, pentru că la urne nu merg decât unii şi aceeaşi votanţi tradiţionali, cu iubire de ţară în sufletul de români. Ceilalţi cetăţeni români, care între două mandate preferă să strige în van în stradă, să se războiască cu jandarmii şi să-i înjure pe Dragnea, Olguţa şi Carmen Dan, dorm în duminica alegerilor ori îşi beau cafeaua la Paris, scârbiţi de politicieni şi politica acestora.

Dinspre ei şi dinspre partidele din Opoziţie, nicio speranţă de schimbare, iar Dragnea şi ai lui nu or fi proşti să se dea la o parte, de dragul lui Ludovic Orban cel care, zilele trecute, m-a amuzat teribil când a dat sfoară în ţară că PNL este pregătit de alegeri anticipate. Singura şansă a schimbării vine însă, din interiorul PSD. Din meciurile Tudose vs Carmen Dan, Dragnea vs Tudose. După ce i-a zis-o lui Dragnea, scurt, de la obraz, să nu-l calce pe bătături că nu-i merge cu el, Tudose îi cere şi ministeresei de la Interne să-şi pună bocceluţa pe băţ şi să se întoarcă în Teleorman cu primul tren ce pleacă din Gara de Nord. Cu chibiţi de talia lui Bădălău, Nicolae, Chirică sau Oprişan, care îşi dau la gioale şi se spurcă în văzul lumii, spectacolul din PSD poate să înceapă.

Şi toate acestea se întâmplă pentru că partidul a devenit atât de mare, de nu-şi mai încape în piele. Este gata să facă „poc” nu alta.  În pântecele lui se se găsesc corupţii şi îmbuibaţii unui sistem pe care unii îl condamnă, în timp ce alţii, gen Dragnea, îi devin protectori, tutori sau cum s-or mai numi ei.

Tudose, premierul care întâi vorbeşe şi apoi gândeşte, îl poate trimite la plimbare pe Dragnea din fruntea partidului, numai dacă se uită odată urât la el. Ar fi o mare victorie pentru Brăila, locul de baştină al primului-ministru, dar nu şi pentru Orban, PNL şi cei din USR, care vor rămâne în continuare cu speranţele. Ca noi toţi, de altfel. 

Powered by Jasper Roberts - Blog