Menu

Articol

Elevii de la „Traian Doda” vor să-şi aducă apa în şcoală

Autor: 

Primarul Caransebeşului, Felix Borcean, și city-managerul Andrei Ungur au participat recent la târgul școlar derulat la Colegiul Național „Traian Doda”, parte componentă a proiectului intitulat „Tineri cu inițiativă pentru dezvoltarea unei culturi civice în Caransebeș”, implementat de Asociația „Reper pentru management prin valori”, cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului. Acesta îşi propune să contribuie la creşterea gradului de implicare a 24 de elevi din cadrul liceului în implementarea de proiecte civice, ei devenind multiplicatori ai acestor activităţi extra-curriculare.

În cadrul atelierului de lucru, un număr de cinci echipe de liceeni au prezentat proiecte de interes pentru această unitate şcolară și pentru oraş, încercând să atragă atenția asupra importanței implicării civice. Proiectele tinerilor au vizat starea Spitalului Municipal de Urgenţă și a dotărilor Bibliotecii Municipale din Caransebeș, asigurarea apei potabile la Colegiul Național „Traian Doda”, precum şi derularea activităților extrașcolare.

Pentru Iulia Coşpănaru, din cadrul Asociaţiei „Reper pentru management prin valori” şi iniţiatoarea acestui proiect, a fost o onoare şi o surpriză extrem de plăcută să descopere ideile promovate de tineri şi capacitatea lor de a absorbi noţiuni şi abordări noi. „Cred că este o generaţie care merită să valorifice toate lucrurile pe care le poate face, chiar dacă sunt lucruri care necesită şlefuire, deoarece lipsa de experienţă îşi spune cuvântul pe alocuri, dar sunt lucruri care ţin de viaţă, în general. Ceea ce este important este că se gândesc la problemele comunităţii, la probleme reale, niciuna dintre echipele participante la concurs neabordând probleme derizorii, cum nici soluţiile pe care le-au propus nu au fost nerealiste”.

Adele Angelini, elevă în clasa a XI-a C şi şefa echipei al cărei proiect, privind apa potabilă la Colegiul Naţional „Traian Doda”, a fost declarat câştigător, a spus că proiectul a fost iniţiat cu scopul de a ajuta şcoala şi pe elevii care învaţă aici. „Am vrut să fie un proiect cât mai realist, pe care să-l putem duce până la capăt. Au fost o mulţime de proiecte foarte bune, dar, aşa cum a spus şi dl Felix Borcean, nu sunt fonduri pentru realizarea lor. Măcar proiectul nostru să fie finalizat”.

Citeşte şi:

Powered by Jasper Roberts - Blog