Menu

Articol

Eroii neamului au fost omagiați la Reșița în cadrul unei ceremonii publice

În urmă cu 97 de ani, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca Ziua Eroilor să fie celebrată la praznicul Înălțării Domnului, decizie consfințită ulterior prin hotărârile sinodale din 1999 și din 2001, prin care această zi a fost proclamată sărbătoare națională bisericească, după cum subliniază Agerpres.

Astăzi, în această zi de sărbătoare au fost comemorați  soldații români căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

La Reșița, la monumentul Eroilor din Parcul Tricolorului au avut loc o ceremonie militară, prilej cu care garda alcătuită din jandarmi și lucrători ISU a prezentat onorul prefectului de Caraș-Severin, Florența Albu, şi o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți. La ora 12, au fost trase clopotele și s-a ținut moment de reculegere în semn de omagiu pentru jertfa celor dispăruți în teatrele de război. Au fost depuse coroane de flori din partea Consiliului județean, a Primăriei Reșița, a asociaților de luptători și a ligilor veteranilor și urmașilor acestora.

Ceremonia a fost organizată de Prefectura Caraş-Severin, Primăria şi Garnizoana Reşiţa, iar la ea au participat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, primarul Ioan Popa, ofiţeri în rezervă, şefi de instituţii militare şi descentralizate, asociaţii ale veteranilor de război, dar și localnici. 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog