Menu

Articol

0 Comentariu

Evaziune fiscală în afacerile cu fierul vechi

Afacerile cu fierul vechi s-au dovedit rentabile în Caraș-Severin, în multe situații patronii unor astfel de firme au lucrat pe lângă sau la limita legii. Un astfel de caz este cel al SC Remat Universal Recicling SRL, al lui Traian-Ștefan Geamăn, trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

În condițiile în care afacerile cu fier vechi sunt deosebit de rentabile, firma a cerut intrarea în insolvență, fapt care a i-a făcut pe procurori să devină suspicioși în privința solicitării respective.

În rechizitoriul procurorilor se arată că Ștefan-Teodor Geamăn, în calitate de administrator al SC Remat Universal Recycling SRL Reşiţa, în cursul anului 2013 nu a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale cu deşeuri feroase, producând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, spun procurorii, în sumă totală de 50.589 lei.

„Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin semnat de prim-procurorul Laura Iancu.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog