Menu

Articol

Februarie, luna cu două accidente mortale şi patru cu incapacitate temporară de muncă

În luna februarie,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 272  controale, din care 153 în domeniul relaţiilor de muncă şi 119 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, aplicându-se amenzi contravenţionale în valoare de 106.000  lei.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 88.000 lei au fost aplicate pentru: primirea la muncă fără întocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea repausului săptămânal, netransmitere în aplicația electronică REVISAL a perioadei de suspendare a contractului individual de muncă, neîntocmirea adeverinței de vechime, etc.

Pentru primirea la muncă a patru persoane fără forme legale de angajare, doi angajatori (cu domenii de activitate: alte activități de creditare; restaurante) au fost sancţionați cu amendă contravenţională în sumă de 80.000 lei.

Sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în valoare de 18.000 lei, au fost aplicate pentru deficienţe referitoare la: exploatarea și întreținerea instalațiilor electrice; exploatarea instalațiilor de ridicat; dotarea utilajelor cu dispozitive de protecție; organizarea și funcționarea comitetelor de securitate și sănătate în muncă; instruirea lucrătorilor; asigurarea măsurilor de prim ajutor; efectuarea controalelor medicale la angajare și periodic; semnalizarea de securitate a muncii.

În perioada 1 – 28 februarie la Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş–Severin au fost comunicate de către angajatori 6 evenimente soldate cu două decese și patru cazuri de incapacitate temporară de muncă. După finalizarea cercetărilor se va stabili dacă aceste evenimente sunt sau nu accidente de muncă.

Inspectorii de muncă au dispus un număr de 325 măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.

Powered by Jasper Roberts - Blog