Menu

Articol

0 Comentariu

Felix Borcean, primarul care vorbeşte în necunoştinţă de cauză?

Sau, cine-i toarnă în urechi neadevăruri?

Felix Borcean

Edilul şef al Municipiului Caransebeş a pornit o dispută cu propriul partid, dorind să-şi demonstreze corectitudinea în faţa electoratului care l-a propulsat într-o funcţie atât de responsabilă. În spiritul fair-playului care îl animă, i-a cerut lui Sorin Bejeriţă, care între altele este vicepreşedinte organizaţiei municipale pe care el o conduce, să demisioneze de la conducerea SC Cazare și Servicii Şcolare din subordinea Consiliului Local, despre care spunea cu cinism: „să nu-l plângem prea mult, că are din ce să trăiască. Este om de afaceri”.

Cu Bejeriţă nu i-a ţinut figura, aşa cum s-a întâmplat cu numirea unui social-democrat la conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă. Trei dintre cei cinci membrii al AGA la această societate (un liberal şi doi pesedişti), au luat act de retragerea demisiei lui Bejeriţă, fiind de acord cu hotărârea acestuia de a continua să activeze la conducerea societăţii.

Nu ştim cât de bine i-a picat această înfrângere, însă cert este un lucru: Felix Borcean se comportă ca un elev ce merge la oră cu lecţia neînvăţată, aşteptând să-i şoptească colegii. Iată de ce.

Primarul a susţinut în faţa presei că: „această societate are în opinia mea prea mulţi angajaţi şi salariul cel mai mare este cel al directorului” (sic!), vorbind de un câştig al acestuia de peste 4.000 de lei, în condiţii în care societatea nu este eficientă. Din câte se pare, lucrurile nu sunt deloc aşa. După statul de plată, Sorin Bejeriţă este plătit cu 2.200 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.600 de lei net, pentru că lucrează cu jumătate normă, şi nu cu 4.400 de lei, cât aveau foştii administratori, plătiţi la normă întreagă.

Ţinând seama de pregătirea sa profesională, cea de dascăl, ne este greu să credem că Felix Borcean înghite tot ce i se şopteşte de către apropiaţii săi din primărie. Caz în care, rămâne în picioare varianta cu intoxicarea celor care nu cunosc adevărul, ceea ce nu este frumos pentru un primar care se va întoarce într-o bună zi la catedră.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog