Menu

Articol

Festivalul de tradiții și folclor pentru copii și tineret „De prin zestrea Banatului“ a ajuns la cea de a doua ediţie

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului și Liceul de Arte „Sabin Păuța“ Reșița, organizează mâine, 7 decembrie, începând cu ora 16.00, cea de-a doua ediție a Festivalului de tradiții și folclor pentru copii și tineret „De prin zestrea Banatului“.

Evenimentul are loc la Sala Lira a Liceului de Arte "Sabin Păuța" din Reșița şi va reuni pe scena reșițeană grupuri de tineri din toate colțurile județului care vor propune momente cultural-artistice din sfera tradiției bănățene.

„Festivalul își propune să reunească tinere talente de pe tot cuprinsul județului care să readucă pe scenă cultura și tradițiile, portul, jocul și cântecul nostru bănățean. O serie de invitați speciali de seamă din sfera folclorului bănățean vor susține, de asemenea, momente artistice în cadrul festivalului nostru. După o primă ediție de succes, pe 24 Iunie 2017, dorința tinerilor bănățeni a fost aceea de a continua acest eveniment, transformându-l într-o tradiție a ATOR-ului, dar și a Banatului de Munte“, spune George Lepădat, reprezentantul Serviciului de PR & Comunicare al ATOR Banatul de Munte

Festivalul se bucură de prezența câtorva invitați de seamă precum Dan Liuț, Ramona Faur, Ansamblul de Dansuri Populare „Junii Gugulani“, Ansamblul Folcloric de Cântece și Dansuri Populare Măureni și Corul „Laudae“.

Powered by Jasper Roberts - Blog