Menu

Articol

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare, în premieră la Reşiţa

Noile tendinţe în domeniul culinar par să fie pe placul reşiţenilor. Centrul oraşului a prins astăzi culoare printr-o premieră absolută, un festival de tip street food, care deja a adunat zeci de gurmanzi. Creveți, scoici în vin, calamari, raci fierți și caracatițe vor fi gătite timp de patru zile în centrul Reşiţei, așadar trecătorii vor avea timp suficient să își satisfacă toate poftele.

Paul Nicolau, antreprenorul care deţine în Bucureşti mai multe restaurante care comercializează preparte pe baza de fructe de mare, precum Taverna Racilor sau SeaFood Shaorma, spune că în 2019 Reşiţa este cel de al doilea oraş ales pentru turul naţional organizat de el şi echipa sa.

„Preparatele aduse în faţa locuitorilor din Reşiţa sunt preparate în mare parte în sucul propriu, ceea ce aduce un plus gustului, uenle reţete fiind într-un fel „romanizate” cu un strop de usturoi”, spune Nicolau. În orice caz, preparatele prezentate în aceste zile se potrivesc de minune cu dietele de după sărbătorile de iarnă.

„Chiar a fost o perioadă lungă de vacanţă şi am consumat poate prea multă mâncare şi în special preparate grele. Mă bucur că am ocazia să gust din aceste specialităţi, mai ales că unele dintre ele le încerc pentru prima dată”, a spus unul dintre reşiţenii prezenţi în centrul civic.

Powered by Jasper Roberts - Blog