Menu

Articol

2 Comentarii

Flota de autobuze se pregăteşte să vină spre casă! Acasă, la Reşiţa

Directorul societăţii Transport Urban Reşiţa (TUR), Gelu Ardeleanu, a postat, astăzi, pe pagina oficială a societăţii, fotografii cu „flota, care se pregăteşte să vină spre casă”, la Reşiţa. Este vorba despre 18 autobuze marca Volvo, 9 articulate și 9 autobuze de medie capacitate, deja contractate şi care urmează să fie livrate.

„Din niște motive de strategie a societății nu vă putem da amănunte despre livrare, dar aveți încredere că avem proprietatea cuvintelor când spunem că vor sosi foarte curând”, a precizat directorul Gelu Ardeleanu.

Din declaraţiile anterioare ale primarului Reşiţei, Ioan Popa, şi ale directorului TUR, Gelu Ardeleanu, autobuzele ar urma să sosească în prima jumătate a lunii octombrie. Conform lui Gelu Ardeleanu, autobuzele corespund normei Euro 5, deci sunt relativ moderne şi puţin poluante, având în vedere că normele europene permit efectuarea transportului public de persoane cu autobuze minim Euro 3.

La întrebările şi comentarile negative ale unor forumişti, Gelu Areleanu a răspuns, printre altele:

„Încercaţi să citiţi despre flotele de autobuze din marile oraşe ale României şi veţi constata că ceea ce propunem noi e peste nivelul multora dintre ele”.

„Dar, repet, până apare din nou tramvaiul, vin autobuzele”, a mai precizat Gelu Ardeleanu, directorul TUR.

TUR lansează o aplicaţie care ne va conecta la datele reale de pe tresee, pe telefonul mobil!

Transport Urban Reşiţa are şi un site, care, conform descrierii nu se va mărgini să ofere un număr de telefon de contact şi un număr de fax, ci va lansa o aplicaţie ce reprezintă un ghid de transport public urban. E vorba de Moovit, „ghidul de transport public urban numărul 1 în lume”!

Aflăm de pe site (www.turresita,ro):

„Moovit este o aplicație care în momentul de față poate fi folosită cu succes în peste 1500 de orașe din întreaga lume, inclusiv în 22 de orașe reședință de județ din România. Scopul aplicației este de a oferi utilizatorilor informații cât mai corecte și complete în legătură cu modalitățile de a ajunge dintr-un punct A într-un punct B cu ajutorul mijloacelor de transport public.

Moovit va oferi informații actualizate în timp real direct pe telefonul mobil.
Călătorii vor avea acces la lista de trasee, stațiile parcurse de acestea cât și la orarele mijloacelor de transport public prin simpla navigare într-o aplicație mobilă.

Mai mult, se pot afla date în timp real direct de pe telefonul mobil. Alertele în cazul unor perturbări sau devieri de traseu pot fi anunțate la fel de ușor.

Reşiţa va avea o secțiune dedicată în cadrul aplicaţiei Moovit unde orice călător va putea avea acces rapid la ele indiferent dacă se află acasă, la birou sau în drum spre stație”.

Asta e! Dacă o să avem datele reale pe telefonul mobil, nu ştiu ce draq ne facem cu tabelele electronice din staţiile de autobuz, pe care Primăria ne urează: „Călătorie plăcută!” Şi tabelele acelea electronice „informative” au costat o căruţă de bani!

 

Comentarii

Principalul mijloc de transport in Resita trebuie sa fie tramvaiul si mijlocul de transport secundar trebuie sa fie autobuzul, in special pentru legatura dintre Resita si localitatile apartinatoare (Doman, Cuptoare, etc). Atat calea de rulare, firul si trenurile de tramvai (fabrica de la Arad) trebuie modernizate la nivelul secolului 21 si traseele extinse pe Calea Caransebesului si Calea Timisorii.

Când o năvăli lupimea needucată în ele...se duc dracului încălcând viteza maximă admisă

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog