Menu

Articol

Foc continuu la ISU, de sărbători!

Ca în fiecare an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a intensificat, în preajma Crăciunului şi a Anului Nou activităţile de îndrumare şi control pe linia securităţii la incendiu, în vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor ce vor fi prezenţi la manifestările religioase în unităţile de cult.

Controalele au vizat operatorii economici care desfășoară activități de primire şi cazare în domeniul turismului și alimentației publice.

În perioada1-19 decembrie au fost efectuate 40 de controale, fiind identificate 195 de deficiențe, din care 17 au fost soluționate pe perioada controlului. S-au aplicat 95 de avertismente și 25 de amenzi în cuantum de 60.800 lei.

„Obiectivele controalelor au vizat utilizarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, de încălzire, paratrăsnet, de iluminat de siguranță de evacuare, de marcare a hidranților interiori, de veghe. S-au verificat, de asemenea, dotarea cu mijloace de primă intervenție, modul de amplasare a suporturilor de lumânări și asigurarea căilor de acces, evacuare și intervenție.

Pe timpul controalelor, specialiștii inspectoratului nostru au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul unităților de cult și de turism, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu”, se arată într-un comunicat al ISU Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog