Menu

Articol

Folclor balcanic pe scena Festivalului Internaţional Hercules de la Băile Herculane

Cea de-a 48-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Hercules” a continuat joi seara la Băile Herculane, cu un spectacol folcloric la Teatrul de Vară din Parcul Vicol. În faţa a peste 500 de spectatori au evoluat dansatori şi interpreţi de muzică populară din diverse zone ale Europei:

Ansamblul „Folklore Dance Detelini – Bulgaria, director: Kolio Kavrakov, coregraf: Hristo Hristov

Ansamblul Liceului „Nicolae Bălcescu” Gyula, Ungaria – coordonatori: Ioan Nedro și prof. Mihai Cebhati

Ansamblul „Romanați” – Caracal, director: Florian Teodorescu, coregraf: Cristi Velea, conducerea muzicală: Daniel Voicu

Ansamblul „Enzian” al Forumului Democratic al Germanilor din Reșița - coordonatori: preș. Erwin Țigla, instructori: Mariane și Nelu Florea

Ansamblul „Kud Majdanpek” – Majdanpek/Serbia, director: Liubomir Brândușan,  coregraf: Nicola Vunturisici

Ansamblul „Barvinok” – Cornuțel Banat, coordonatori: prof. Mihai Bobic, Șimonea Mihaela și Simona Svestac

Ansamblul de Cântece și Dansuri „Vlastimir Paulovici Țarevaț” – Veliko Gradiște/Serbia – director: Violeta Perici, conducerea muzicală: Sașa Giochici, coregraf: Goran Iovanovici.

Toate colectivele artistice au prezentat spectacole de înaltă ținută artistică evidențiind obiceiuri, tradiții și costume tradiționale sărbătorind astfel Anul Centenarului și Patrimoniului într-un mod cu adevărat festiv.

Festivalul Internaţional de Folclor„Hercules” este organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradționale Caraș-Severin Primăria și Consiliul Local Băile Herculane, Mitropolia Banatului, cu sprijinul Teatrului de Vest Reșița.

Powered by Jasper Roberts - Blog