Menu

Articol

„Frumoasele olandeze” au ajuns la Reşiţa. Mâine vor fi înmatriculate

La Reşiţa au fost aduse 5 din cele 18 autobuze Volovo, care au fost achiziţionate din Olanda pentru a efectua serviciile de transport public în municipiu. Directorul societăţii Transport Urban Reşiţa, Gelu Ardeleanu, a anunţat că autobuzele aduse în depou vor fi înmatriculate mâine, luni, 16 octombrie, la Registrul Auto Român. În contractul cu furnizorul olandez este prevăzut ca toate cele 18 autobuze trebuie să ajungă la Reşiţa, până cel târziu în data de 2 noiembrie 2017.

Reamintim că cele 18 autobuze de fabricaţie suedeză, cumpărate din Olanda, sunt de două tipuri: 9 autobuze articulate, cu capacitatea de transport de 138 de persoane, şi 9 autobuze de capacitate medie, cu 84 de locuri. În acest moment au fost aduse la Reşiţa 5 autobuze de capaciatate medie. Preţul de achiziţie al unui autobuz mare, articulat, este de 203.000 lei, iar cel al unui autobuz de capacitate medie, de 111.000 de lei. Suma totală de achiziţie a fost de 2.829.000 lei.

Vechimea autobuzelor este de 8-10 ani, însă primarul Ioan Popa şi directorul societăţii Transport Urban Reşiţa, Gelu Ardeleanu, dau asigurări că sunt autobuze superioare din punct de vedere tehnic şi al confortului pe care îl asigură călătorilor faţă de ceea ce a avut Reşiţa până acum. Au au sistem de încălzire şi aer condiţionat performante, au rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi sistem de afişaj electronic. Pe de altă parte, autobuzele au şi un aspect modern, cu alte cuvinte, sunt mai frumoase!

Powered by Jasper Roberts - Blog