Menu

Articol

Gâlceavă în Consiliul Local Reşiţa, cu Hadrian şi Mirel în rolurile principale

Şedinţa de Consiliu Local Reşiţa, de ieri, s-a remercat prin absenţa primarului Ioan Popa, plecat cu treburi la Bucureşti, şi prin gâlceava, uneori tăioasă, alteori amicală, dintre liderii grupurilor PSD, Mirel Sabo, şi PNL, Hadrian Popescu, acesta din urmă nescăpând nicio ocazie să-i replice social-democratului, ori de câte ori acesta avea vreo curiozitate faţă de proiectele de hotărâre puse în discuţie. Printre curiozităţile lui Mirel Sabo s-au numărat: de ce Poliţia locală trece din subordinea Consiliului local în subordinea primarului, de ce se tot fac angajări la Primărie, dacă se vorbeşte de reducerea personalului, de ce s-au modificat contractele de închiriere către persoanele fizice ale terenurilor Primăriei şi dacă nu cumva demolarea unor construcţii ilegale va crea probleme sociale, de ce mai pleacă o delegaţie a Primăriei în Germania după utilaje, dacă a mai fost acolo o comisie etc. Şi alţi consilieri locali PSD, cum ar fi Florin Feraru şi Mihail Boru, au fost curioşi şi intrigaţi că de ce nu merge bine sportul în Reşiţa şi de ce nu creştem fotbalişti, juniori, valoroşi la Reşiţa, ci aducem fotbalişti din altă parte. Aceeiaşi au fost curioşi să afle salariile fotbaliştilor, şi au primit promisiunea preşedintelui clubului de fotbal, Viorel lolea, prezent la şedinţă, că le va oferi toate datele în şedinţa următoare.

Referitor la Poliţia locală, Mirel Sabo a fost de părere că primarul Ioan Popa a trecut-o în subordinea sa pentru că vrea să îşi asigure mai multă putere. „Chiar dacă doreşte să aibă toată puterea, oricum nu va reuşi, pentru că puterea este a cetăţenilor!”, a spus Mirel Sabo, pe un ton liniştit, dar cu înţeles adânc.

După ce i-a hărţuit pe pesedişti, adică, pe adversarii politici, acuzându-i de inconsecvenţă şi populism, Hadrian Popescu a declarat presei, printre altele:

„Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au trecut. Discuţii mai aprinse au suscitat organigrama Primăriei şi organigrameel celorlalte servicii şi direcţii subordonate. Am încercat o reducere de posturi, care să aducă o reducere de costuri. Consilierii PSD s-au opus, în virtutea inerţiei, deşi, la Caransebeş îl criticau pe Felix Borcean, prezent şi el la şedinţa noastră, pentru că nu face acea reorganizare şi procentul din buget aferent saalriilor e destul de mare acolo. şi la noi a cresut procentul alocat salariilor odată cu mărirea salariilor bugetarilor. şi de aceasta am încercat, oarecum, să echilibrăm balanţa”.

„Desigur, am făcut anjgajări şi vom mai face angajări. De la 1 ianuarie, în momentul în care pleacă două persoane, putem să mai aducem pe cineva. Şi sunt zone în care noi am fost deficitari. Gândiţi-vă că în Primărie nu s-a scris un proiect european! Nu puteam să mergem cu aceeaşi profesionişti, între ghilimele, mai departe. A trebuit să aducem oameni noi! Aducem şi pe alte zone. Şi acum mai aducem ingineri în construcţii, oameni care să poată implementa proiectele pe care urmează să le facem în oraşul nostru! Nu el putem face cu oameni aduşi pe criteriid e partid sau pe alte criterii!”, a mai spus Hadrian Popescu.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog