Menu

Articol

0 Comentariu

Geru-i ger, omătu-i mare, dar în școli e cald și bine! (UPDATE)

Chiar dacă este ger de crapă pietrele, cursurile şcolare vor fi reluate mâine, 9 ianuarie, după vacanţa de Crăciun, spre bucuria elevilor nerăbdători să se întâlnească cu profesorii şi colegii. Cu excepţia câtorva judeţe din sud-estul României, în restul unităților de învățământ din țară, orele se vor desfăşura normal.

Aceeași situație și în Caraș-Severin unde, până în acest moment nu există informații că există școli în care elevii pot suferi din cauza frigului. La ora 16 se va cunoaște exact situația în toate unitățile de învățământ din județ.

Potrivit celor de la TERMOSERV CET, societate subordonată Primăriei Municipiului Reșița, responsabilă cu furnizarea căldurii în școli și grădinițe, nici în municipiu reședință de județ nu există probleme de acest gen. Au fost efectuate verificările tehnice și totul funcționează în parametrii normali. Primăria și-a făcut datoria și a deszăpezit drumurile, căile de acces spre școală sunt și ele eliberate de zăpadă și, ca atare, nu există motive pentru suspendarea cursurilor școlare.

În funcție de evoluția viitoare a vremii, inspectoratele şcolare judeţene vor decide dacă unităţile de învăţământ pot funcţiona sau nu.

UPDATE, ora 17,45 ===============

Pentru mai bine 200 de şcolari şi preşcolari, vacanţa se prelungeşte cu cel puţin o zi, datorită problemelor cu frigul din unitățile de învățământ apărute pe ultima sută de metri. Astfel, ISJ Caraș-Severin a decis ca 74 elevi din Dognecea și tot atâția din Copăcele, 10 elevi de gimnaziu din Cănicea și 11 copii de grădiniță, din Feneș, să rămână acasă.

ISJ a decis ca alți 35 de preșcolari și elevii din clasele primare din Secu să nu meargă nici ei la școală.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog