Menu

Articol

0 Comentariu

Gerul a curmat încă o viaţă. Este vorba tot de un bărbat!

Temperaturile neobişnuit de scăzute pentru Banatul Montan continuă să dea bătăi de cap nu doar autorităţilor, ci şi persoanelor care ignoră sfaturile medicilor de a evita ieșirile din casă. Aseară, 9 ianuarie, în jurul orei 23, la Secu, în pădurea din apropiere, a fost găsit căzut în zăpadă un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Victima se afla în stop cardio-respirator, fiind resuscitat imediat de echipajul de pe ambulanță ajuns la fața locului, dar fără rezultat. Două ore mai târziu, bărbatul a fost declarat mort. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, din primele constatări decesul s-a datorat gerului, temperatura corpului pacientului fiind de 29,2 grade C. Ulterior, expertiza medico-legală a confirmat faptul că decesul s-a instalat din cauza hipotermiei.

În ultimele trei zile, 15 persoane din județ au fost transportate cu ambulanța la spital, după ce au fost găsite căzute în stradă din cauza temperaturilor scăzute. În general, persoanele care au avut nevoie de asistență de urgență s-au dovedit a fi cazuri sociale. 

„Direcția de Sănătate Publică a solicitat Serviciului Județean de Ambulanță să intensifice măsurile specifice pentru a putea interveni eficient în cazurile de hipotermie. De asemenea, unitățile sau compartimentele de primiri urgențe de la nivelul spitalelor trebuie să ia toate măsurile pentru a putea interveni în astfel de cazuri“, se arată în comunicatul DSP. 

Reamintim că, în urmă cu patru zile, un alt bărbat, în vârstă de 77 de ani, din Anina, a fost găsit fără suflare, acoperit de zăpadă lângă o anexă a blocului în care locuia.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog