Menu

Articol

0 Comentariu

Gugulanii îşi așteaptă goştii la „Ruga de la oraş“ (VIDEO)

Rugă la oraş

De 12 ani, la Caransebeș are loc în această perioadă a anului, „Ruga de la oraș“, o manifestare care, în timp, a devenit nu doar tradițională, ci și un prilej de sărbătoare pentru gugulani. Deși ruga a debutat ieri, deschiderea oficială a avut loc astăzi după-amiază, în prezența primarului Marcel Vela, a oficialităților locale, a artiştilor amatori, îmbrăcați în straie populare de pe văile Bistrei și Timișului, precum și a unui numeros public.

Cu câteva minute înainte de ora oficială a începerii, 17, norii negri au coborât amenințător deasupra Caransebeșului, a platoului din fața primăriei, iar după spiciul obișnuit al primarului Vela, a început să plouă. O ploaie ce ne-a amintit mai degrabă de luna noiembrie, decât de cea din calendar. Spre cinstea lor, participanții la rugă nu s-au lăsat intimidați și au pornit spre Parcul Teiuș, într-o defilare a portului popular. Călăreții, micii dansatori populari și membrii fanfarei dirijată de Marius Frățilă au trecut pe sub Arcul Creștinătății, au traversat Piața Episcopiei, apoi s-au îndreptat spre scena amenajată în Teiuș.

Sîmbătă, 7 mai, vor rula concerte de muzică populară, iar duminică vin la Caransebeș Bosquito, Ruby, Anna Lesko și What’s Up.

Dacă aveți drum la Caransebeș sau dacă treceți prin capital gugulanilor, nu ocoliți Parcul Teiuș, locul unde se anunță multă distracție și voie bună. Ca la rugă.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog