Menu

Articol

Gurmanzii s-au abţinut de la bunătăţi, dar au petrecut peste măsură

Preparatele de pe masa de Crăciun au fost tot timpul greu de refuzat, iar de cele mai multe ori reşiţenii ajungeau la spital cu probleme digestive. În acest an situaţia pare să fie alta. Gurmanzii s-au abţinut de la bunătăţi, dar au petrecut peste măsură.

Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa, spune că numărul pacienţilor trataţi a fost unul mare, având în vedere faptul că medicii de familie au fost în minivacanţă. Cele mai multe consultații au fost pentru infecții respiratorii, specifice sezonului, fiind vorba în special de copii și de vârstnici, însă s-au înregistrat și cazuri de urgențe cardio-vasculare. De asemenea, a crescut și numărul internărilor, cu 15-20%.

În toată această perioadă, la Unitatea de Primiri Urgențe au mai ajuns și pacienți cu traumatisme, din diverse cauze, dar și trei pacienți cu hipotermie. Totodată, s-au prezentat și pacienți cu probleme digestive, numărul acestora fiind, spre deosebire de anii trecuți, mult mai mic, doar câteva cazuri. De precizat și că numărul persoanelor care au primit îngrijiri medicale pentru că au băut fără măsură a fost mai mare decât în mod normal“, a spus Bălan.

În prima zi de Crăciun, o reșițeancă a adus pe lume o fetiță de 3,300 kg, iar în 26 decembrie la maternitatea spitalului s-au născut doi copii, un băiețel și o fetiță, de 3,490 kg, respectiv 3,280 kg.

Pentru că sărbătorile nu s-au încheiat, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populație: evitarea exceselor alimentare, consumul moderat de alcool, alimentație bogată în fructe și legume, consum de lichide calde și evitarea automedicației.

Powered by Jasper Roberts - Blog