Menu

Articol

1 Comentariu

Guvernul a aprobat Masterplanul investiţiilor în turism. Staţiunile din Caraş-Severin apar cu puţine proiecte

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută Masterplanul investiţiilor în turism, un act normativ foare important pentru dezvoltarea turismului în ţara noastră.

Potrivit ministrului Turismului Mircea Dobre, citat de Tomis News, dintre sutele de iniţiative cuprinzând programele și proiectele de investiții în turism și sursele de finanțare a documentațiilor tehnice și a lucrărilor de execuție a programelor și obiectivelor de investiții în turism, în șapte ani de zile s-au realizat doar 46 la nivel național!

„În acest Masterplan, care abrogă HG 120/2010, s-au reluat propunerile de proiecte pe care le AU autoritățile publice locale, care au pe raza lor stațiuni de interes național sau local, și am introdus niște criterii, în așa fel încât să fim convinși că și autoritățile își doresc să realizeze aceste investiții! Anume: toate autoritățile publice locale trebuie să prezinte până la 31.12.2018 documentațiile tehnico-economice, adică studii de fezabilitate, dosarul complet. Dacă nu le prezintă, proiectul este automat șters! Nu mai este vina Guvernului că nu s-a făcut! Este un termen maximal, exagerat de maximal! De exemplu, cine are stațiune de interes național, contribuie cu 90% statul și 10% contribuția locală; cine are de interes local 85% cu 15% și cine nu are stațiune au 70% cu 30%”, a precizat ministrul Turismului.

Lista aprobată în şedinţa de Guvern cuprinde proiecte de turism de importanţă naţională şi locală. Faţă de potenţialul imens de care dispune, Caraş-Severin este prins cu foarte puţine investiţii în turism, ceea ce denotă dezinteresul manifestat de autorităţi de-a lungul anilor. Este vorba de dezvoltarea zonei Semenic, amenajarea şi extinderea domeniului schiabil pe Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni, construcţia cabanei salvamont pe Muntele Mic şi  amenajarea zonei turistice şi a domeniului schiabil Nedeia, comuna Zăvoi.

Din neferiocire, Băile Herculane şi alte locaţii turistice de interes local nu sunt cuprinse în master plan ceea ce, parcă nici nu ne mai surprinde.

Comentarii

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog