Menu

Articol

Hectare întregi afectate de incendii de vegetaţie la Băile Herculane, Oraviţa şi Moldova Nouă

Zeci de hectare au fost afectate ieri de incendii de vegetaţie, pompierii reuşind totuşi să le stingă în timp util şi să stopeze propagarea acestora la obiective importante. În apropiere de Mehadia, pompierii din Băile Herculane au intervenit la un incendiu ce a afectat o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi.

Un alt incendiu de vegetaţie a fost anunţat în jurul orei 19.30, la trei kilometri de intrarea în Oraviţa dinspre Reşiţa. „Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ două hectare şi a fost lichidat de către un echipaj al Secţiei Oraviţa“, a spus Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Conform pompierilor, alte două incendii au fost anunţate în cursul zilei de ieri, dintre care unul la Socol, unde focul a cuprins două hectare, pompierii având o misiune dificilă, aceea de a împiedica flăcările să ajungă la trei staţii de emisie ale operatorilor de telefonie mobilă.

Cel de al treilea incendiu de ieri, s-a manifestat pe o suprafaţă de 12 hectare din apropierea oraşilui Moldova Nouă. Pompierii spun că acesta ameninţa de asemenea două staţii de emisie ale opretaorilor de telefonie mobilă. „Forţele de intervenţie din cadrul Secţiei Moldova Nouă au reuşit localizarea şi lichidarea incendiilor înainte să producă pagube materiale importante“, a mai precizat Tocmelea.

Powered by Jasper Roberts - Blog