Menu

Articol

Horia Irimia: „Nu sunt un guru, totuşi vă informez!...”

Directorul economic al Primăriei Caransebeş, Horia Irimia, după ce, la începutul acestei săptămâni, a fost acuzat de PSD Caransebeşe că „îşi dezinformează şi îşi contrazice şeful”, adică pe primarul Felix Borcean, reacţioneză şi susţine că informaţiile prezentate de el în şedinţa de Consiliu Local Caransebeş pe luna februarie au fost corecte şi nu conţin nicio intenţie de contradicţie.

Mai precizăm că PSD Caransebş l-a acuzat pe Horia Irimia că nu oferă date de interes public din primărie. Horia Irimia, poreclit „Guru” de către social-democraţii gugulani, răspunde şi la această interpelare, susţinând că nu orice informaţie din Primărie are caracter public. Iată răspunsul lui Horia Irimia, pe care acesta ni l-a transmis aseară (titlul aparţine autorului, subtitlurile ne aparţin - n.n.):

Nu sunt un "GURU" , poate in 2050... dar de multe ori am totusi dreptate...

„Doar astazi am citit articolul referitor la mine publicat de PSD Caransebes ( nesemnat) difuzat luni pe retelele de socializare...

Am fost bolnav si nu am intrat luni pe net ..

Vad ca am primit "nume de COD" : "GURU"

Termen definit in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane editia 2009 astfel :

GÚRU, guru, s. m. ( Livr. ) (În tradiția hindusă) Învățător sau maestru spiritual, în special cel care acordă inițierea unor ucenici; p. ext. persoană care își inițiază discipolii în tehnicile de realizare a desăvârșirii. ♦ Înțelept, filosof, mentor spiritual; p. restr. preot al diverselor secte hinduse. – Din engl. guru, fr. gourou.
sursa: DEX '09 (2009)

Nu sunt eu chiar asa "influent" ... :)) Poate dupa 2050 ... Cand voi ajunge un "mare povestitor" , cum au fost pana de curand regretatii Mircea Ionescu Quintus si Neagu Djuvara ...

Nu am vrut să atac pe nimeni, deşi, în esenţă, erau cifre mult diferite

Totusi, va informez ca acel procent calculat de dl.consilier Dascalu de 80% din venituri proprii pe salarii a fost calculat in 2-3 minute la o sedinta de Comisie ..

Cand am calculat si eu si am vazut sursele de finantare pt salarii, am vazut ca eronat s-au luat in calcul si salariile medicilor, stomatologilor si asistentelor de la cabinetele scolare - care sunt platite din subventii de la Ministerul Sanatatii - si salariile celor angajati pt persoane cu handicap care sunt platite din Sume defalcate de la Bugetul de stat in proportie de 90% ( anul trecut erau 100% de la Bugetul de stat).

Calculand "in liniste", nu "propagandistic" am ajuns la cifra de cca 56% . Oricum este foarte mult !!

L-am informat corect pe domnul Primar Felix Borcean!

Nu am vrut sa atac pe nimeni, am vrut doar sa prezint situatia reala ... Daca presa a preluat ca un "conflict", "o contrazicere", nu am dorit asta, desi in esenta sigur ca erau cifre mult diferite ... Nu am facut in declaratiile mele nicio referire la un anume consilier !!! Nicimacar nu am facut referinta la consilierii unui anume partid ..

Toată lumea poate avea acces la informaţii, dar nu la orice informaţii!

Alaturat va trimit si raspunsul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - minister ce are drept obiectiv de interes si problmele administratiilor publice locale . Acest raspuns a sosit pe fax chiar inainte de sedinta de Consiliu Local din 16 februarie. Spre sfarsitul sedintei l-am si aratat liderului Grupului PSD - dl consilier prof. Florin Bogdea

Cred ca s-a creat o confuzie, sunt DOUA probleme DISTINCTE :

- nu putem ( ca instituie, ca organ fiscal) da date cu caracter personal unor persoane, chiar daca sunt functionari publici sau consilieri locali - asa cum scrie la inceputul paginii 2 a raspunsului de la MDRAP ...

- dupa ce s-au stabilit azi prin HCL PLAFOANELE, se pot publica Listele "datornicilor restantieri"

Pana recent, conform Proceselor Verbale ale sedintelor de Consiliu Local, se spunea - aproximativ - "puneti-ne la dispozitie, noua , consilierilor locali date privind celor ce au restante" ... In acest sens este raspunsul MDRAP ..

Adoptandu-se azi acest HCL initiat de primarul Felix Borcean, TOATA LUMEA poate avea acces la informatii !!! Dar doar despre datoriile restante, nu alte detalii ce tin de "secretul fiscal" si de "datele cu caracter personal" .

Horia Irimia

Powered by Jasper Roberts - Blog