Menu

Articol

2 Comentarii

Hurduzeu schimbă directorii adjuncţi de la Protecţia Copilului. Directorul general, Ana Vasile, rămâne!

Silviu Hurduzeu

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a votat, astăzi, reorganizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGSPC), hotărâre care prevede, printre altele, schimbarea celor doi directori adjuncţi ai instituţiei. Astfel, directorii executivi adjuncţi Daniela Mărioara Miloş şi Lucian Lotoroşanu vor fi eliberaţi din funcţie, însă vor primi alte posturi de funcţionari publici în instituţie. Schimbarea directorilor adjuncţi nu este motivată de vreo sancţiune în urma seriei de controale de la DGASPC Caraş-Severin, ci de faptul că funcţiilor respective „le-au fost modificate atribuţiile în proporţie de peste 50%”!

Modificarea atribuţiilor survine ca urmare a faptului că în subordinea DGASPC Caraş-Severin au intrat Căminele pentru Persoane Vârstnice de la Reşiţa, Sacu şi Caransebeş, precum şi Căminul pentru Persoane Fără Adăpost Caransebeş.

Schimbarea organigramei, precum şi a unor funcţii şi responsabilităţi a fost votată în unanimitate de consilierii judeţeni, deşi, cu o zi înainte, Colegiul Director al DGASPC a votat împotriva acestor schimbări. Dar, votul Colegiului Director este facultativ, a explicat preşedintele Silviu Hurduzeu. Din Colegiul Director fac parte cei din conducerea DGASPC, printre care şi Ana Vasile şi directorii adjuncţi schimbaţi.

Referitor la discuţiile privind reorganizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Caraş-Severin, preşedintele Silviu Hurduzeu a spus:

„Unii dintre ei au avut o motivaţie extraordinar de „logică”, şi vă rog să sesizaţi ghilimelele, că le sunt vizate posturile şi au votat împotrivă ori s-au abţinut. Acest vot al Colegiului Director este facultativ. (...) Noi am avut toate avizele necesare, am modificat organigrama destul de mult pentru că cele patru cămine din subordinea Consiliului Judeţean le-am arondat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. (...) Pentru aceasta Direcţia devine ordonator secundar de credite pentru a finanţa cele patru cămine, care sunt ordonator terţiar de credite. Având în vedere acest aspect, unul din cei doi directori adjuncţi va trebui să fie de specialitate economist”.

Astfel, schimbându-se responsabilităţile celor doi directori adjuncţi, ei vor fi eliberaţi din funcţii şi posturile vor fi scoase la concurs, a explicat Silviu Hurduzeu.

Comentarii

Degeaba dacă nu se taie Raul de la rădăcină.In instituție până și asistenții sociali sunt corupți.Va spun în cunoștință de cauză ,povestea e lungă și dureroasă ,păcat pentru că copii au de suferit care și așa sunt bătuți de soartă prin prisma faptului că sunt abandonați .Asistenți sociali manevrează copii după bunul lor plac nu îi interesează soarta lor și doar altele aspecte.....Nu are rost sa intru în amănunte că oricum nu se poate rezolva nimic ,dar Dumnezeu există și fiecare plătește mai devreme sau mai târziu!!!!

Cine are Noroc are cine n'are n'are !

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog