Menu

Articol

Ignoranţă, suferinţă, umilinţă!

Indiferent de programul TV la care s-au uitat românii sâmbătă după-amiază – Pro TV sau Eurosport, finala disputată de Simona Halep la Roland Garros a întrecut în audienţă mitingul organizat de PSD la Bucureşti. Dacă în Piaţa Victoriei cei mai mulţi au venit mânaţi de la spate precum oile, la Roland Garros suporterii din capitala Franţei au mers de bunăvoie, fără să le ceară cineva să huiduie, să strige împotriva statului paralel, a hoţilor şi netrebnicilor. La Paris, spectatorii s-au îmbrăcat în alb, pentru că aşa cere protocolul, pe când la Bucureşti oamenii au îmbrăcat cămăşi, bluze şi tricouri albe pentru că aşa le-a impus Dragnea. Şi încă ceva, dacă la finala de la Roland Garros românii au mers în cunoştinţă de cauză, în Piaţa Victoriei, amărăştenii au recunoscut că veniseră pentru a fi la număr, iar unii, să vadă şi ei cum e Capitala.

Este trist că o mână de politicieni ipocriţi şi parveniţi reuşesc să manipuleze milioane de români simpli, să-i fraierească în acest mod ordinar, să-i şantajeze emoţional, să le insufle ura şi dispreţul faţă de valorile democraţiei. Este dureros să vezi că aceşti oameni, care se plâng că nu le ajung pensiile şi recunosc că o duc mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu, că sunt luaţi în seamă (şi aceasta e o iluzie) doar în preajma campaniilor electorale, fac scut în jurul lui Dragnea, îl idolatrizează, şi aruncă vorbe de ocară împotriva Justiţiei, a procurorilor, a judecătorilor şi a preşedintelui. Este păcat că se lasă cumpăraţi cu o excursie până la Bucureşti şi, eventual, cu o sticlă cu apă, că se lasă călcaţi în picioare de „Doamna 2020” şi, mai ales, că nu se mai trezesc din acestă letargie care le întinează idealurile. 

Dincolo de toate acestea, avem conducătorii pe care îi merităm. Pe unul ca Dragnea, care a anunţat deja organizarea unui miting şi mai mare ca acela de sâmbătă, ori ca Şerban Nicolae, care spunea cu nesimţire: „Când noi facem valuri, voi faceţi spume”. Ca să spui vorbele astea, ori eşti dus cu pluta, ori te crezi Dumnezeu. De asta nu-i înţeleg pe cei care se ţin după Dragnea, ca turma după cioban, şi nu pricep că la guvernare sunt cei care îi condamnă la suferinţă, ignoranţă şi umilinţă.

Powered by Jasper Roberts - Blog