Menu

Articol

Implică-te! Voluntarii Fundaţiei Banatului Montan ecologizează intrările principale în Reşiţa

La sfârşitul acestei săptămâni, voluntarii Fundaţiei Banatului Montan demarează o acţiune de ecologizare a oraşului Reşiţa. Vorbim despre o campanie civică ce se va desfăşura în data de 24 noiembrie, începând cu ora 10.00. Voluntarii îşi propun să cureţe de deşeuri intrările din oraş dinspere Anina şi Oraviţa unde în ciuda eforturilor de ecologizare încă pot fi văzute deşeuri numeroase. 

Laszlo Kokovics, voluntar în cadrul fundaţiei, cel care s-a implicat şi în campania naţională „Let`s Do It, Romania“, spune că locul de întâlnire pentru toţi cei care vor să le fie alături celor de la Fundaţia Comunitară a Banatului Montan este centrul civic al Reşiţei. „„Let`s Do It, Romania“ și Grada Reșița ne asigură sacii și mănușile. Deplasarea la locurile de curățenie se va face cu mijloace de transport personale. Ne vom împărți în două grupuri, unul se va deplasa la intersecția cu drumul de Dognecea iar cel de-al doilea grup va merge spre Anina, intersecția cu drumul către Doman. Se vor igieniza marginile celor două șosele, până la intrarea în Reșița“, spuen Kokovics. Sacii vor fi grupați și lăsați la marginea șoselei, de unde vor fi ridicați de cei de la Primăria Reșița, prin societatea de salubritate.

Mai multe instituţii din oraş şi-au confirmat deja prezenţa pentru a participa la această acţiune, toţi cei care vor să se implice în această campanie o pot face fie la locul de întâlnire din data de 27 noiembrie, fie pot lua legătura cu coordonatorul Laszlo Kokovics, telefon 0732850888. Organizatorii spun că în cazul în care vremea va pune probleme, iar zăpada va împiedica voluntarii să îşi facă treaba, campania  de igienizare va fi reprogramată.

Participanţi confirmaţi până la această dată:

Primăria Reșița
G.I. Fundația Comunitară Banatul Montan
Asociația Prietenii Munților Reșița
Inspectoratul Județean de Jandarmi CS
Agenția de Protecția Mediului CS
Inspectoratul de Poliție Județean CS
Direcția Silvică Caraș-Severin

 

Powered by Jasper Roberts - Blog