Menu

Articol

În aceste zile, Reşiţa este capitala gimnasticii româneşti de juniori!

Astăzi au început la Reşiţa întrecerile din cadrul Campionatul Naţional Individual al Juniorilor I şi II, la gimnastică masculină. Competiţia se desfăşoară în Sala Polivalentă, la ea participând 52 de gimnaşti juniori de la 13 cluburi sportive. Aceştia vor concura pentru titlurile naţionale atât la individual compus, cât şi pe aparate.

Ediţia din acest an a campionatului naţional marchează deschiderea oficială a Centrului Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Reşiţa, considerat pepiniera lotului naţional de seniori.

Coordonatorul Centrului Olimpic, fostul nostru mare gimnast, Dan Grecu, ne-a mărturisit câteva dintre observaţiile după prima zi de întreceri: „În sesiunea de dimineaţă am mai văzut nişte copii buni, pe care cu siguranţă o să-i cooptăm aici, în Centrul Olimpic, şi sperăm să facem o treabă bună. Sunt copii buni, se poate construi pe ei fără nicio problemă. Mă bucur că gimnaştii ce se antrenează în Centru au concurat destul de bine, având în vedere că au avut şi un pic de pauză. Din păcate sunt şi copii care se vor pierde. Nu se mai poate face mare lucru pentru ei. Îmi pare rău s-o spun, cu durere în suflet, dar asta e situaţia”. Pentru a doua oară prezentă la Reşiţa în ultimele zile,

Andreea Răducan, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, s-a arătat încrezătoare în potenţialul acestor gimnaşti, dar şi în profesionalismul antrenorilor de la Centrul Olimpic. „În prima serie au concurat cei mai mici dintre ei, o bună parte dintre ei au reuşit să evolueze destul de bine, aşa cum au remarcat şi antrenorii lotului olimpic de juniori. Sigur, şi schimbare cu un alt colectiv de antrenori a contat, timp în care sportivii au încercat să se integreze şi pentru a fi cât mai buni şi în sală. Eu cred că pe viitor lucrurile vor arăta din ce în ce mai bine şi am încredere în ei, atâta timp cât avem un colectiv de antrenori tineri şi entuziaşti, domnul Grecu i-a lăudat pentru atitudinea în sala de antrenament, ceea ce nu face decât să mă bucure foarte, foarte mult”, a spus medaliat cu aur şi argint la Olimpiada de la Sidney.

Sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 10, sunt programate finalele pe aparate, nivel 3,4 şi 5, urmate de festivitatea de premiere.

Powered by Jasper Roberts - Blog