Menu

Articol

În Caraş-Severin, de două ori şi ceva mai mulţi morţi decât nou-născuţi!

Statistic, România este o ţară îmbătrânită. Din motive cunoscute deja, se nasc tot mai puţini copii, tinerele familii preferând fie să-şi găsească de lucru în străinătate, fie să se concentreze pe carieră. Caraş-Severin nu face excepţie de la regulă. O spun datele Direcţiei Judeţene de Statistică.

În 2017, s-au născut vii un număr de 2.132 de copii, iar 5.282 de persoane au decedat, sporul natural – reprezentând raportul dintre cele două categorii la care se face referire – a fost de – 3.155. Cele mai multe naşteri au avut loc în lunile iulie – 200, septembrie – 214, august şi octombrie – 219.

În privinţa persoanelor decedate, lunile de iarnă s-au situat pe primele locuri în această privinţă: ianuarie – 443, decembrie – 391, noiembrie – 384, în timp ce în iulie au murit 301 de persoane, iar în iunie 313. Un număr de 23 de copii au murit înainte de a împlini un an.

De precizat că, repartizarea pe judeţe s-a făcut astfel:  în cazul copiilor născuţi vii după domiciliul sau reşedinţa mamei, iar în lipsa acestora, după cele ale tatălui, decesele după ultimele adrese sau domicilii, iar căsătoria şi divorţurile după ultimul domiciliu comun al soţilor. (Foto: TimpOnline.ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog