Menu

Articol

În câteva zile intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2018 – 2019

CFR Călători informează că, începând cu data de 9 decembrie, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2018-2019, care va fi valabil până la data de 14 decembrie 2019.

Reprezentanţii Societăţii spun că zilnic se vor afla în circulaţie peste 1200 de trenuri, în funcție de perioada din an. Astfel, „Trenurile Zăpezii“ vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei şi Vatra Dornei.

În perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2018, biletele valabile vor fi reduse cu 25% de luni până joi, iar pentru călătoriile de pe Valea Prahovei, de luni până duminică, biletele au reduceri între 31% și 56%, pe rute între Sinaia – Brașov și retur. În sezonul estival 2019, Trenurile Soarelui vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

„Este introdus în circulaţie un tren nou InterRegio (IR 1634) pe ruta Brașov (pl. 11.20) – Ploiești Vest (sos.13.20) - București Nord (sos. 14.04), cu opriri în toate stațiunile montane. Asigurarea legăturii directe între Iași și Constanța cu trenurile InterRegio 1861/1862 (via Vaslui, Bârlad, Mărășești, Focșani, Buzău, Țăndărei). În perioada mini-vacanței de 1 Mai și a sezonului estival se asigură legătura directă Iași – Constanța – Mangalia“, se arată în comunicatul emis de CFR Călători.

De asemenea, pe ruta Timișoara - Remetea Mică și retur se va relua circulația cu trei perechi de trenuri pentru a veni în sprijinul cererii de trafic din zonă. Şi se reia circulația între București și Galați pe ruta Făurei – Urziceni, ceea ce scurtează distanța cu 30 km și timpul de mers cu aproximativ 20-40 minute față de ruta actuală prin Buzău – Ploiești.

Pe lângă legitimațiile de călătorie emise în baza facilităților acordate prin acte normative diferitelor categorii de călători. Pentru mai multe detalii despre noile reglementări se poate accesa www.cfrcalatori.ro Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2018-2019” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Timișoara şi din ţară la preţul de 17 lei. Deoarece conţinutul poate fi actualizat, călătorii sunt rugaţi să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

„Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare“, precizează cei de la CFR Călători. (Foto: credit Alexandru Dinca)

Powered by Jasper Roberts - Blog