Menu

Articol

În fotbal, ca în viaţă: ultima impresie contează

CSM Şcolar Reşiţa - Industria Galda 3-1 (0-0)

După un început timid, spre foarte slab, jucătorii echipei CSM Şcolar Reşiţa şi-au revenit pe final, odată cu aducerea la echipă a antrenorului Leo Doană şi a preşedintelui Cristi Bobar. Dovadă stau cele cinci victorii şi un egal obţinute în ultimele şase etape de noul tandem din Valea Domanului.

Ultimul meci din tur, jucat pe teren propriu, a confirmat creşterea de formă a reşiţenilor, chiar dacă adversarul pare unul modest, cu doar 15 p, după tot atâtea etape disputate. Să ne amintim în acest sens că şi alte echipe „modeste”, precum Chişineu Criş şi Avrig s-au numărat printre adversarii reşiţenilor, dar cu toate acestea au plecat cu puncte acasă. Acest fapt l-a pus în gardă pe antrenorul Doană care înaintea meciului le-a transmis jucătorilor să trateze partida cu cea mai mare seriozitate.

În prima repriză Reşiţa nu a rupt gura târgului, poate şi din cauza terenului îngheţat bocnă. Oaspeţii s-au apărat exact, în condiţiile în care atacanţii echipei gazdă s-au agitat mult, dar fără folos. Singura mare ocazie a fost trecută în contul lui Săulescu, şutul acestuia, cu boltă, de pe partea dreaptă, a lovit transversala .

La reluare, elevii lui Leo Doană au părut mai motivaţi decât în prima parte a meciului. În min. 47, Săulescu a ieşit din nou la rampă, fiind faultat în suprafaţa de pedeapsă. A executat Ene şi scorul a devenit 1-0 pentru CSM Şcolar.

Gazdele au continuat să domine şi în min. 61 şi-au majorat avantajul prin...Săulescu, care a pus latul la centrarea pe jos a lui Taciuc, aflat la ultimul meci în tricoul echipei reşiţene.

Acelaşi Săulescu a avut ocazia dublei, în min. 65, ratând preluarea din 8 metri, iar Staicu şi-a trecut în cont ratarea campionatului, reluând, cu poarta goală, din cinci metri în bară, o minge centrată de.Săulescu.

În loc de 3-0 sau chiar 4-0, oaspeţii au avut ocazia să reducă din diferenţă, beneficiind de un penalty primit în min. 79 la un fault făcut de Szijj. A executat Cioară şi a apărat Zimmermann. Oaspeţii au mai avut un şut în transversală şi finalul se anunţa încins.

Avea să fie 3-0 în min 91, când Ene a croşetat mai mulţi adversari, a intrat în careu şi l-a învins, printr-un şut frumos, pe Iancău. În min. 93, la ultima fază a meciului, Gergely a prins un şut formidabil de pe partea tribunei a II-a, mingea plutind peste toată apărarea reşiţeană în frunte cu Zimmermann, pecetluind rezultatul final: CSM Şcolar – Industria Galda 3-1.

CSM Şcolar: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Prodan, Vadasis – Breşneni, Ene, Mierlici, Taciuc – Săulescu, Staicu.

Au mai jucat: Musteţa, Izmană şi Oprea.

Industria Galda: Iancău – Schiau, Haiduc, Fulea, Boancă – Lupşan, Frenţiu, Cernea, Costea – Adam, Cioară.

După paiuză au intrat: Baghiu şi Sârbu.

Rezultatele complete:

Unirea Alba Iulia - Crişul Chişineu Criş     1-1

CS Hunedoara - CNS Cetate Deva     1-1

Millenium Giarmata - CSM Lugoj    4-0

Metalurgistul Cugir - Gloria Lunca Teuz Cermei     2-3

CSM Şcolar Reşita - Industria Galda     3-1

FC Avrig - ACS Dumbrăviţa     0-1

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii - Şoimii Lipova     1-3

Naţional Sebiş - CS Ocna Mureş     2-1
 

CLASAMENT:

Şoimii Lipova 34 p; 2. Gloria Lunca Teuz Cermei 31 p; 3. Chişineu Criş 29 p; 4. ACS Dumbrăviţa 29 p; 5. Metalurgistul Cugir 28 p; 6. Naţional Sebiş 28 p; 7. CSM Şcolar 26 p; 8. Avrig 22 p; 9. Unirea Alba Iulia 19 p; 10. CS Hunedoara 19 p; 11. Millenium Giarmata 17 p; 12. Cetate Deva 17 p; 13. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 16 p; 14. Industria Galda 15 p; 15. CSM Lugoj 6 p; 16. Ocna Mureş 1 p.

Powered by Jasper Roberts - Blog