Menu

Articol

0 Comentariu

Incendiu în Parcul Naţional Domogled. Focul a afectat 15 hectare de vegetaţie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi reprezentanţii Ocolului Silvic Băile Herculane intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Naţional Domogled – zona Valea Cernei, unitatea parcelară 5 aparţinând Ocolului Silvic Băile Herculane.

Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Cei 16 ompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie.

„La solicitarea inspectoratului nostru, a venit în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanţi ai inspectoratului nostru şi ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu. Se pare ca ar fi vorba de aproximativ 15 ha”, se arată în comunicatul de presă al ISU Caraş-Severin semnat de Elena Tarla.

Powered by Jasper Roberts - Blog