Menu

Articol

Interes există, firme de procesare a cărnii, mai puţin

La începutul acestui an, Ministerul Agriculturii a demarat o schemă de sprijin financiar pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci Bazna şi Mangaliţa. Interesul este mare, în momentul de faţă fiind înscrişi pe liste 44 de crescători de porci care doresc să beneficieze de acest program.

În ceea ce priveşte procesatorii de carne, Pavel Nefir, directorul adjunct al Direcţiei Agricole Caraş-Severin, spune că deocamdată există interes doar din partea unui furnizor, acesta fiind din satul Ilidia. „Problema cea mai mare este aceea că doar o firmă de procesare a cărnii şi-a arătat interesul pentru acest program. În momentul de faţă suntem în discuţii şi sperăm să aducem veşti cât mai bune pentru crescătorii din Caraş-Severin”, a mai spus Pavel Nefir.

La această schemă participă, pe baze contractuale, furnizorii de purcei din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, crescătorii de porci şi procesatorii care defăşoară activităţi de prelucrare şi conservare a cărnii. „Crescătorii de porci vor primi, cu titlu gratuit, un număr par de purcei, minimum doi şi maximum zece, pentru creştere, îngrăşare şi livrare către un procesator cu care au încheiat contract în acest sens. Purceii pentru creştere şi îngrăşare sunt preluaţi de procesatori la un minim de 130 de kilograme, care, în baza unui contract de livrare, sunt obligaţi să plătească 11 lei pentru un kilogram“, a mai spus directorul adjunct al Direcţiei Agricole Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog