Menu

Articol

0 Comentariu

Investiţii de 1,6 milioane de lei în sistemul hidroenergetic din Caraş-Severin

În această perioadă a verii, până în data de 6 august, sistemul hidroenergetic din judeţul nostru, format din centralele Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova, precum şi amenajările hidroenergetice aferente beneficiază de lucrari de mentenanta. În tot acest timp, centrala electrica va produce doar energia necesară pentru activităţi interne şi va asigura distribuţia energiei electrice pentru localităţile Gărana ţi Brebu.

Partea cea mai importantă este reprezentată de lucrarile ce se vor executa pe canalul principal care are rolul de a transporta apa din lacurile de acumulare Gozna şi Valiug, precum şi apa de pe canalele Semenic şi Murgila către centrala electrica Grebla, acolo unde este produsă 50% din producţia de energie regenerabilă.

Sunt planificate lucrări de reparaţii ale infrastructurii canalului principal de aducţiune, a apeductelor şi tunelelor aferente, prin care se vizează eliminarea pierderilor de apă şi a deteriorării în timp a infrastructurii, ca urmare a infiltraţiilor de apa. Lucrarile constau în curăţarea rosturilor şi a fundului de canal şi în refacerea infrastructurii canalului în cele 13 zone pe cca. 800 de metri din lungimea canalului în vederea eliminării pierderilor de apă şi asigurarea structurii de rezistenţă.

Se vor executa şi lucrari de mentenanţa cu caracter preventiv la echipamentele hidroenergetice (turbine şi generatoare), dar şi la echipamentele electrice.

„Oprirea totală a sistemului hidro nu afectează activitatea economică din zonă, deoarece apa este eliminată doar din canalele de aducţiune interioare ale hidroamenajarii. Astfel, cotele legale de apă din lacurile Gozna şi Secu sunt asigurate fără să fie afectată zona de agrement, respectiv alimentarea cu apă a Municipiului Resita, conform reglementarilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al CEZ România. (Foto: ciclism.ro)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog