Menu

Articol

Ioan Popa: „În PNL nu există riscul să fii evacuat pentru păreri proprii”

Ioan Popa

Vorbind despre momentul aniversar al celor 143 de ani de liberalism, preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa a făcut referiri şi la libertatea de opinie din cadrul celui mai vechi partid din România.

Pe lângă satisfacţiile trăite de-a lungul timpului în acest partid, Popa a recunoscut că a avut parte şi de lucruri mai puţin plăcute, inclusiv de persoane pe care nu le-a agreat, fapt ce a fost făcut public la vremea respectivă. Iar acest lucru a fost şi este posibil, întrucât la liberali nu există teama de a tăcea atunci când un lider greşeşte.

 „În PNL nu ţi se pune botniţă şi asta este o calitate esenţială a acestui partid. Nici măcar nu există riscul să fii evacuat de pe corabia PNL dacă ai păreri proprii. Vă dau un exemplu: Bolojan a considerat că recenta acţiune politică a lui Orban, aceea cu plângerea penală depusă pe numele premierului, este nepotrivită. Şi tot este primar. Spre deosebire de primarul PSD de la Iaşi şi încă unul din Alba Iulia, care atunci când au comentat, au fost excluşi“, a spus Popa.

De precizat că, din Caraş-Severin niciun lider liberal nu şi-a exprimat public susţinerea faţă de declaraţia lui Ilie Bolojan.

Powered by Jasper Roberts - Blog