Menu

Articol

Ion Bica: „E bine că în cele din urmă am câştigat, restul nu mai contează...”

Rapid Buchin – ACS Viitorul 1913 Caransebeş 2-5 (1-3)

Autor: 

În etapa a XIII-a, ultima a turului Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a întâlnit duminică, 26 noiembrie, în deplasare, pe Rapid Buchin.

Prima ocazie a aparţinut oaspeţilor, după ce, în minutul 3, Şandru a executat un corner de pe partea stângă, lui O. Bălan lipsindu-i câţiva centimetri pentru a lovi balonul cu capul, din faţa porţii. Două minute mai târziu, Şandru a mai bătut un corner, de pe aceeaşi parte, însă nici Covăsală, nici O. Bălan nu au reuşit să deschidă scorul, deşi se aflau în poziţii favorabile. Şandru a ratat şi el o ocazie în minutul 11, când a reluat peste poartă, de la 10 metri, centrarea venită de pe dreapta, de la Ciucur.

Şandru şi-a răscumpărat greşeala în minutul 14, când i-a centrat lui Neagu, care, din interiorul careului, l-a învins, cu un şut plasat, pe Băluţă.

Băieţii antrenaţi de Ion Bica şi-au mărit avantajul în minutul 24, când Neagu a executat o lovitură liberă de la peste 35 de metri, direct pe poartă, mingea ducându-se în colţul stâng al porţii gazdelor.

În minutul 27 oaspeţii şi-au mărit avantajul din nou, după ce Şandru a dejucat pasul la ofsaid făcut de apărarea gazdelor, a scăpat spre poarta adversă şi, de la 14 metri, a trimis plasat în vinclu.

Prima ocazie mai periculoasă a gazdelor s-a consemnat în minutul 30, când D. Frenţ a centrat de pe dreapta, mingea a traversat careul caransebeşean, iar Marina a reluat la colţul lung, însă a ratat ţinta.

În cele din urmă, „rapidiştii” au redus din handicap în minutul 33, în urma unei faze în care acelaşi D. Frenţ l-a servit din nou pe Marina, de la 11 metri, a trimis în stânga lui Birăescu.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul la doar trei minute de la reluare, după o acţiune purtată pe partea dreaptă de Ciucur, care, deşi talonat de Dovlete, a pătruns în careu şi l-a executat pe Băluţă cu un şut puternic la colţul scurt.

Cel de al cincilea gol al oaspeţilor s-a marcat în minutul 86, în urma unei faze în care Neagu a prelungit mingea venită din degajarea lui Birăescu, Şandru a scăpat singur şi l-a driblat pe Băluţă, după care a trimis balonul în poarta goală.

„A fost un meci ceva mai greu decât cele pe care le-am disputat până acum, un meci cu ambiţii locale, dar e bine că în cele din urmă am câştigat, restul nu mai contează... Ne aşteaptă, probabil, o rejucare a meciului cu Croaţia Clocotici, care în etapa a XII-a nu s-a prezentat la partida de pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, dar nu ştim nimic sigur, aşteptăm decizia de la AJF Caraş-Severin”, ne-a declarat după meci antrenorul caransebeşean Ion Bica.

Rapid Buchin: C. Băluţă, S. Dovlete, A. Vilcinschi, I. Gaje (min. 82, E. Rafa), V. Dragomir, M. Stepanescu, D. Frenţ, R. Cărăuşu, Al. Frenţ, I. Drăgoi, M. Marina; rezerve: I. Dragomir, I. Curcanu. Antrenor, Monică Boştioacă.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu, G. Negrei, N. Jula, Al. Ciucur (67, Al. Avramovici), R. Covăsală, Al. Dumitru (53, N. Imbre), D. Şandru, A. Neagu, O. Bălan (87, H. Bona); rezerve: D. Socaci, A. Ţundrea, C. Ţuţul. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu (Moldova Nouă) şi Emanuel Cicu (Caransebeş). Observator, Mihai Moatăr (Reşiţa).

Powered by Jasper Roberts - Blog