Menu

Articol

0 Comentariu

Ion Mocioalcă: „Alegerea lui Dragnea la şefia PSD a pus capăt unei (mini)crize!”

Ion Mocioalcă şi Liviu Dragnea

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a învins-o în mod zdrobitor pe Rovana Plumb, la alegerea preşedintelui interimar al partidului, alegere votată secret, astăzi, în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Victoria lui Liviu Dragnea vine împotriva recomandării preşedintelui autosuspendat, Victor Ponta, care îşi anunţase sprijinul pentru Rovana Plumb.  Victor Ponta, de altfel, nici nu a votat, părăsind întrunirea Comitetului Executiv înainte de a-şi exprima votul. Liviu Dragnea l-a motivat, spunând că Victor Ponta a plecat la o întâlnire diplomatică.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, ne-a declarat: „Biroul Politic al partidului a convocat Comitetul Executiv al PSD pentru a da legitimitate unui lider important, care să conducă partidul până la în luna noiembrie, când va avea loc Congresul PSD. Opţiunea Comitetului Executiv a fost pentru Liviu Dragnea, care, imediat după ce a fost ales, a declarat că va face echipă cu Rovana Plumb şi cu Valeriu Zgonea. Suntem interesaţi ca la alegerile de anul viitor PSD să aibă o conducere legitimă, iar această legitimitate nu putea fi conferită decât de Congresul partidului. Astăzi s-a pus capăt unei minicrize în partid, ca să zicem aşa, determinate de suspendarea din funcţia de preşedinte al PSD al premierului Victor Ponta. Criza a fost depăşită, deoarece la vârful partidului a fost ales un lider şi s-a format o echipă, care va conduce partidul până la Congresul din noiembrie”.

Ion Mocioalcă nu a vrut să comenteze aspecte legate de susţinerea unuia sau altuia dintre candidaţi, dar, din surse sigure, încă de ieri, am aflat că PSD Caraş-Severin l-a susţinut pe Liviu Dragnea. Unul din liderii social-democraţilor din Caraş-Severin a  afirmat că Liviu Dragnea este un adevărat lider, în ciuda condamnării sale. „În fond, pentru ce a fost condamnat Liviu Dragnea?! Pentru că a făcut propagandă partidului!”, a spus liderul social-democrat de Caraş-Severin. La observaţia noastră că, în mare, pentru acelaşi motiv este pus acuzare vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde, omul politic de Caraş-Severin ne-a răspuns: „Păi, da! Şi tot cu suspendare o să-i dea şi lui Frunzăverde!”

Scorul votului de astăzi pentru preşedintele interimar al PSD a fost net favorabil lui Liviu Dragnea, acesta obţinând 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb a obţinut doar 18 voturi.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog