Menu

Articol

Ion Mocioalcă: „Eu am plecat de la putere în opoziţie şi nu invers”

Ioan Popa

Demisia din PSD a lui Ion Mocioalcă continuă să trezească reacţii dintre cele mai diverse. Unii spun că nu ar fi trebuit să lase organizaţia judeţeană, pe care o conduce din 2006, într-un moment în care unii, din interiorul ei, au dezgropat securea războiului, în timp ce alţii consideră că a făcut ce trebuia.

Mocioalcă afirmă că, după 24 de ani, timp în care nu a ars nicio etapă, nu i-a fost nici uşor, şi nici plăcut să plece dintr-un partid în care a crezut şi în care s-a format ca politician. Deputatul lasă să se înţeleagă o parte dintre motivele ce l-au determinat să plece la Pro România, dincolo de faptul că Victor Pona este naşul de cununie al fiicei sale.

„PSD merge într-o direcţie greşită. Au spus-o şi alţii înaintea mea şi tot mai mulţi foşti colegi vor ajunge la această concluzie. Eu am simţit acest lucru, dar am sperat că lucrurile vor intra în normalitate. N-a fost să fie, ci dimpotrivă, s-au înrăutăţit. La toate acestea se adaugă starea existentă în PSD Caraş-Severin. N-am putut să accept umilinţa pe care Codrin Ştefănescu o promova zi de zi, telefonând primarilor noştri să nu mai stea lângă mine”, ne-a mărturisit fostul lider al PSD Caraş-Severin.

Şi mai există un motiv pentru care Ion Mocioalcă a decis să părăsească partidul: „Trebuia făcut acest gest din respect pentru electorat. Şi aici mă gândesc la faptul că multe din promisiunile din campania electorală nu au fost îndeplinite după doi ani de mandat. Mă gândesc la starea deplorabilă a drumurilor judeţene şi la problemele grave cu care se confruntă spitalele, tocmai datorită politicilor PSD”.

Întrebat despre posibilele dispute la nivelul Consiliului judeţean după plecarea sa, Mocioalcă a ţinut să precizeze că: „Ar fi o mare prostie să schimbi conducerea Consiliului judeţean obţinută cu multă muncă şi în condiţiile în care timp de 20 de ani aceasta nu a aparţinut niciodată PSD.”

Cât priveşte viitorul partidului pe care l-a servit timp un sfert de secol, deputatul cărăşean spune: „Prin plecarea mea şi a colegilor mei, PSD este puţin şubrezit şi vă asigur că şi alţi parlamentari, dar şi primari ori simpli membri vor proceda în mod asemănător. Celor care mă acuză, le spun doar atât: este pentru prima dată când se întâmplă ca un preşedinte de organizaţie judeţeană să nu fie demis, ci să plece de bunăvoie din partid. Apoi, eu am plecat de la putere în opoziţie şi nu invers”

Powered by Jasper Roberts - Blog