Menu

Articol

„Istoria fierului în Banatul Montan”, de Romulus Vasile Ioan

„Istoria fierului în Banatul Montan”, o carte-document, semnată Romulus Vasile Ioan, va fi lansată miercuri, 11 iulie 2018, la ora 18:00, în sala de conferințe a Muzeului Banatului Montan din Reșița.

Doctor inginer în metalurgie al Universității Politehnice din București, Romulus Ioan, fost director de producție la Combinatul Siderurgic Hunedoara, conduce din 2004 TMK Reșița (fost Combinatul Siderurgic), din funcţia de director general. Cu destinul legat de cele două mari orașe industriale, Reșita și Hunedoara, Romulus Vasile Ioan, în 2016, cu prilejul lansării volumului „Istoria Uzinelor de Fier Hunedoara/ Eisenmartkt/ Vajdahunyad”, mărturisea: „Aș vrea să reaprind pentru câteva clipe vetrele atelierelor de fier de odinioară, iar forța furnalelor de altă dată să rămână măcar scrijelită într-o carte. Am vrut să torn trecutul în toate formele fierului pentru a-l dărui Cunoașterii și Timpului…”. Ceea ce, în „Istoria fierului Romulus Vasile Ioan şi reușește, „Cu o remarcabilă abnegație așdar, cu competența specialistului și pasiunea celui ce dorește să adauge un strop de lumină, sau chiar să facă lumină în anumite secvențe ale istoriei fierului în Banat, autorul dăruiește prin această carte un prețios tom, de referință pentru cercetări ulterioare, de luare aminte pentru reconsiderarea și prețuirea istoriei moderne a Banatului de Munte” așa cum conchide, în prefață, Volker Wollmann

Invitați speciali: Volker WOLLMANN, Rudolf GRÄF, Flavius BOZU, Erwin ȚIGLA, Ada D. CRUCEANU

Cu participarea Qvintet 2018: Elisa MARCU- vioară, Daria CERNICICA- vioară, Emanuela MOLDOVAN- vioală, Diana SZUIOGAN- violoncel, Cristian ROȘOAGĂ- pian.

Eveniment organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS și Fundația IANCU DE HUNEDOARA cu sprijinul Muzeului Banatului Montan și al Forumului Democratic al Germanilor din Banatul Montan, dedicat împlinirii a 247 ani de industrie reșițeană, la 3 iulie 2018.

Powered by Jasper Roberts - Blog