Menu

Articol

Iura Luncaşu promovează Reşiţa în filmul „Ghinionistul

Iura Luncaşu, regizor, actor şi producător de film şi televiziune a pus Reşiţa pe primul plan atunci când şi-a ales locaţiile pentru filmările celui mai recent film al său „Ghinionistul”. Comedia aduce împreună actori cu greutate, nume consacrate ale industriei muzicale şi figuri marcante ale showbizului românesc, dar şi actori ai Teatrului G.A. Petculescu din Reşiţa.

Regizorul a ajuns în Caraş-Severin printr-o întâmplare fericită, la invitaţia celor care se ocupă de cinematografele din judeţ. „Eram în promovarea naţională a filmului „Minte-mă frumos în centrul vechi” şi am ajuns la Reşiţa. Îmi aduc aminte că am auzit o discuţie a lui Ioan Popa, primarul, în care spunea că îşi doreşte 30.000 de spectatori în cinematograful reşiţean. Nu am nici o legătură cu politicul. Efectiv nu mă interesează, dar afirmaţia acestui om m-a surprins”, spune regizorul Iura Luncaşu. De aici lucrurile s-au schimbat radical şi Iura a luat hotărârea să îşi aducă aportul la realizarea unei astfel de dorinţe.

În lucru era comedia „Ghinionistul”, cu alte locaţii pentru filmări şi o altă dată pentru derularea acestora. „Totul s-a întâmplat foarte rapid. Lucrurile s-au legat într-un mod cât mai plăcut. Am găsit aici oameni minunaţi care au pus la dispoziţie tot ce aveau pentru ca acest proiect să fie realizat aici. Pentru coloana sonoră am lucrat tot cu un reşiţean şi după părerea mea totul a ieşit foarte bine”, mai spune Iura Luncaşu.

Pentru că s-au legat prietenii puternice, iar echipa de filmare spune că s-a simţit minunat la Reşiţa, regizorul a decis să îşi arate recunoştinţa celor care au dus la finalizarea acestei producţii. Lansarea oficială a filmului realizat în Caraş-Severin locaţii fiind Reşiţa, Gărâna şi Anina, are loc în 8 decembrie la nivel naţional, dar Iura Luncaşu, împreună cu toată echipa, a decis că filmul va rula în cinematograful reşiţean mult mai repede. În data de 24 noiembrie, de la ora 21.00, reşiţenii pot viziona „Ghinionistul”, iar biletele au fost deja puse în vânzare la Cinematograful Dacia.

„Ghinionistul” este o comedie autentic românească, o cursă plină de imprevizibil a unui tânăr talentat care trebuie să înveţe să se bucure din nou de viaţă. Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, „Ghinionistul” a rezervat partituri savuroase şi pentru Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.

Powered by Jasper Roberts - Blog