Menu

Articol

Jurnaliştii s-au întrecut în mânuirea armei sub atenta îndrumare a jandarmilor

Jandarmeria Română împlineşte anul acesta 168 de ani de la înfiinţare. Astfel, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin a organizat o serie de evenimente premergătoare zilei de 3 aprilie- Ziua Jandarmeriei Române. Ieri, 28 martie, reprezentanţii inspectoratului au dat din nou ocazia jurnaliştilor cărăşeni să se întreacă în poligonul de trageri. De această dată, s-au folosit clasicele pistoale Carpaţi, iar după instructajul aferent, ziariştii au trecut la treabă. După ce s-au tras câteva focuri de acomodare, sub atenta supraveghere a jandarmilor, jurnaliştii au început concursul. Câștigătorul competiției a fost managerul Radio România Reşiţa, Laura Sgaverdia, după care a urmat Sergiu Taban, de la Reper 24, care s-a clasat pe locul al doilea, iar pe locul al treilea, Ioan Iliasă de la Prisma.

Acţiunile Jandarmeriei au continuat şi astăzi, începând cu ora 10, la Sala Lira a Liceului „Sabin Păuţa“ din municipiul Reșița, cu simpozionul “Jandarmeria - trecut şi prezent”. La această activitate au fost prezenți elevi ai Liceului de Arte Reșița și ai Liceului Teologic Baptist Reșița, alături de cadrele militare ale inspectoratului.

În cadrul simpozionului au luat cuvântul doamna dr. Liubița Raichici, director al Direcției de Cultură Caraș-Severin, părintele Protopop Gheorghe Șiuveți și dr. Roșu Ovidiu Laurențiu, directorul Arhivelor Naționale Caraș-Severin.

Lt.-col. Dina-Mănoiu Ionel, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, a mulțumit invitațiilor pentru alocuțiunile prezentate, dar și elevilor pentru prezența la activitate, îndrumându-i totodată să urmeze cariera militară la Jandarmi.

Powered by Jasper Roberts - Blog