Menu

Articol

0 Comentariu

Klaus Iohannis a respins propunerea PSD de premier. Ce urmează?

La 12 fix, cu o rigurozitate nemțească,președintele României a anunțat grav hotărârea luată față de propunerea PSD și ALDE privind numirea lui Sevil Shhaideh în funcţia de prim ministru: „Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să resping propunerea. Solicit coaliţiei PSD-ALDE să vină cu altă propunere".

Scurt și la obiect. Un anunț de nici 20 de secunde, dar așteptat cu sufletul la gură de o țară întreagă. Președintele nu a precizat care au fost argumentele pro și contra care au stat la luarea deciziei, însă cei mai mulți analiști bănuiesc că ele sunt generate de legăturile soțului lui Sevil Shhaideh cu regimul Bashar al-Assad, de la Damasc.

Decizia a fost luată, ce urmează? Greu de spus în condițiile în care, în urmă cu o săptămână, Liviu Dragnea anunța că PSD nu va veni cu o nouă propunere, ci va acționa în consecință din punct de vedere constituțiional. Nu este exclusă demararea, de către PSD, a procedurii de suspendare a președintelui Iohannis, dar nici posibilitatea unor noi alegeri parlamentare. Depinde de înţelepciunea părţilor, de responsabilitatea fiecăruia în parte.

Oricum, la orizont se conturează o criză cu urmări dintre cele mai neprevăzute, un război al orgoliilor nelipsite în ultimii 27 de ani în politica de la București.   

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog