Menu

Articol

La ce sunt bune fostele puncte termice din municipiul Reşiţa

O întrebare la care a încercat să răspundă primarul Ioa Popa, atunci când a fost întrebat despre aceste bunuri ale fostului CET Energoterm, cel care furniza agentul termic în municipiu. În urma înstrăinării, parte dintre ele au primit o altă destinaţie, însă multe au fost abandonate, iar dintre acestea, sunt destule care au ajuns în ruină.

„Majoritatea punctelor termice din Govândari vor fi dărâmate și vom încerca să le transformăm locurile în parcări. Avem mari probleme cu Mediul, foarte greu obținem avizul de la Mediu să tăiem un metru pătrat de spațiu verde și din acest motiv încercăm să exploatăm, dacă vreți, fiecare metru pătrat pe care îl găsim”, mărturisea Popa la o întâlnire cu presa.

Şi, totuşi, unele vor scăpa de lama buldozerelor şi vor fi transformate în locaţii cu totul speciale. În această ultimă situaţie va fi şi punctul termic, proprietatea omului de afaceri Ştefan Dorohoi, care, după cum spunea primarul, şi-a manifestat intenţia de a-l înstrăina. Construcţia e amplasată între blocuri, lângă podul din centrul civic, iar afacerea pică ca o mânuşă, în condiţiile în care consilierii locali au votat achiziţionarea funicularului de la omul de afaceri Costel Ciobanu. „Nouă ne-ar fi de folos în ideea că acolo se poate amenaja un lift (pentru urcarea pe funicular, n.r.), dar şi un spaţiu de documentare. În acest sens, am dispus efectuarea unei evaluări a respectivului punct termic.” 

Powered by Jasper Roberts - Blog