Menu

Articol

1 Comentariu

La Consiliul Judeţean Caraş-Severin, tăcerea e ca mierea

Scandalul generat de evaluarea lucrării actorului şi regizorului Dan Mirea, care a participat la concursul de proiecte pentru ocuparea funcţiei de manager a Teatrului de Vest Reşiţa, lasă indiferentă conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. După toate semnalele şi articolele apărute în presă, era de aşteptat ca aceasta să fi reacţionat imediat însă, surprinzător,  preferă să tacă.

O astfel de atitudine poate fi interpretată ca una sfidătoare la adresa presei locale, dar şi ca un semnal de susţinere a celor doi consilieri care au făcut parte din comisiile de evaluare, respectiv de contestaţie: Petru Borduz şi Mihaela Popovici. După declaraţiile făcute de consilierul PSD,  directorul artistic interimar ar vrea să-i pună câteva întrebări legat de ce se întâmplă în aceste zile. "L-aş întreba pe domnul Borduz dacă cunoaşte regulamentul de înscriere a unui proiect de management afişat pe site Consiliului Judeţean unde se spune că lucrarea trebuie să cuprindă minim 30 de pagini şi nicidecum 100, cum susţine dumnealui? Dacă cunoaşte că au fost şi alţi candidaţi pe care eu aş fi intenţionat să-i determin să nu participe la concurs? În plus, sunt dispus să fac public fluturaşul cu salariul meu pentru ca să se vadă că nu am câştigat atât cât a insinuat dumnealui în declaraţii", spune Dan Mirea.

Dincolo de motivele pentru care conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin tace, actorii, iubitorii de teatru, dar oamenii obişnuiţii care au aflat de cele întâmplate citind presa online aşteaptă să vadă dacă în situaţia dată se mai organizează un concurs (şi dacă da, cei doi consilieri vor mai face parte din comisii?) sau va fi numită o persoană agreată pentru asigurarea interimatului la Teatrul de Vest Reşiţa?

Comentarii

Se pare că este mare disperare la Palat la gândul că funcţia de director al Teatrului de Vest s-ar putea să nu rămână în „familie” şi, totodată, să se afle ce „sacrificii” au făcut „marii iubitori de cultură” Vlădulescu, Mirea şi Mircioane. Disperare este şi în rândul colaboratorilor acestora, beneficiari ai unei propagande în stil hitlerist (replică), prin care era inoculată ideea că , doar aceştia, cei rasaţi (după originea lor de partid) , pot înţelege şi beneficia de actul de cultură.
Se apelează la toate mijloacele şi strategiile pentru ca aceeaşi echipă, sudată şi unită, să rămână la „distribuirea culturii” în zonă. Vlădulescu iese la TV în căutarea de noi aliaţi şi păstrarea celor vechi iar Mircioane, naratorul cultural profesionist, cel care povesteşte atât de bine ce vede şi aude la Palat, ce poate scrie şi la dictare, se ţine departe de privirea celor care nu înţeleg „actul de cultură” pe care îl face şi, drept urmare, este foarte probabil să se dispenseze de serviciile lui.
Toată presa locală (mai puţin „Prisma”) este indignată şi şocată pentru că artistul artistic D. Mirea, ce nu are nici o legătură cu cei doi(?!), nu a luat concursul pentru ocuparea postului de director al Teatrului. În „Argument” au apărut, sub semnătura lui V. Nafiru, trei articole, în trei zile consecutiv, pe aceeaşi temă. Acest post trebuie ocupat de o persoană competentă, spun, ACUM, toţi într-un singur cor.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog