Menu

Articol

La cumpărături, cu mașina de serviciu a Consiliului județean

La Consiliul Județean Caraș-Severin există prostul obicei ca șefii acestei instituții să folosească mașinile de serviciu în interes propriu. Nu o dată am scris despre directorii CJ care se plimbau cu mașina statului în afara orelor de program, sfidând nu doar bunul simț, ci și legea.

Ionesie Ghiorghioni, fostul președinte al CJ Caraș-Severin, astăzi în pușcărie, este un exemplu. Mâna dreaptă a lui Sorin Frunzăverde făcea naveta la Oțelu Roșu, unde locuia, cu mașina de serviciu, pe care o conducea și când se ducea, dar mai ales, când se întorcea de la chiolhanurile stropite cu răchie și vin. În câteva rânduri a produs și accidente de circulație, iar de la unul dintre acestea, cel de la Bucova, i s-a tras decăderea politică, prin instrumentarea unui dosar penal.

Noua conducere a CJ Caraș-Severin nu pare să fi învățat ceva din toate aceste exemple, dovadă că năravul șefilor de până acum îi molipsesc pe unii dintre cei care au ajuns la șefia județului.

La începutul săptămânii, Ionuț Popovici, proaspăt ales vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin din partea PMP, a fost văzut în parcarea unui supermarket din Reșița, coborând din autoturismul de serviciu o Dacie Duster, cu numărul CS – 46 JUD, cu care venise la cumpărături împreună cu soția sa. Că venise la cumpărături și nicidecum nu plecase de la birou, era evident pentru toți care l-au întâlnit, vicepreședintele fiind îmbrăcat lejer, în ținută de concediu, cu pantaloni scurți. Practic, autoturismul CJ era folosit pe post de taxi.

Ar fi bine ca la fiecare sfârșit de trimestru, dacă nu măcar din șase în șase luni, conducerea CJ Caraș-Severin să posteze pe site-ul instituției un raport cu cantitatea de carburant pe care o consumă mașinile șefilor, începând de la directori și până la vicepreședinți și președinte. Ca să nu se creadă că acest județ a ajuns un sat fără câini!

Powered by Jasper Roberts - Blog