Menu

Articol

La Herculane, administraţia locală este în ton cu vremurile. S-a apucat serios de treabă!

După ani şi ani de amorţeală, în Băile Herculane lucrurile încep să se mişte bine, spre satisfacţia localnicilor, dar şi a turiştilor ce vin la tratament sau odihnă şi care găsesc de fiecare dată ceva nou în zestrea edilitar-gospodărească a staţiunii.

Concură la acest fapt, atât investitorii, cât şi administraţia locală care, cu bani puţini şi cu proiecte menite să schimbe faţa oraşului.

În această categorie se înscriu şi  lucrările de reabilitare a trotuarului pe o lungime de aproape un kilometru şi jumătate, de la Podul Roşu şi până la Hotel Geta. „Este o lucrare necesară, întrucât în acea zonă trotuarul nu au mai fost reabilitat de ani de zile. Ne aflăm la etapa de decopertare, vor urma cele de montare a bordurilor, de tasare a pământului şi de  aplicare a straturilor de beton şi asfalt. Totodată, vor fi amenajate alveole în care vor fi montate băncuţe şi coşuri pentru gunoi,” spune primarul Cristian Miclău.

În aceste zile se lucrează la reabilitarea scărilor, cu beton amprentat, care coboară de la primărie, la Casinou, iar ieri, într-o şedinţă „de îndată”, consilierii locali au aprobat Documentaţia tehnico-economică a unei investiţiireferitoare la eficientizarea energetică a clădirii în care se află Primăria Băile Herculane.

În paralel, continuă lucrările demarate în timp de proprietarii imobilelor istorice din staţiune.

Referindu-se la Pavilionul 6, aflat în proprietatea Apărării Naţionale, preşedintele comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, Marcel Vela, mărturisea săptămâna trecută la Reşiţa:  „Știu că domnul ministru Fifor a promis că va fi reabilitat și în acest an bugetar este introdus pe bugetul Ministerului Apărării Naționale studiul de fezabilitate pentru a evalua impactul financiar, astfel încât în perspectiva anului următor să fie finanțat proiectul de execuție. Ce se întâmplă în prezent nu am verificat. Studiul de fezabilitate nu presupune o sumă foarte mare și cred că domnul Fifor s-a ținut de cuvânt”.

Altfel spus, primarul Miclău , consilierii locali şi conducerea Primăriei Băile Herculane fac tot posibilul ca să schimbe în bine faţa celei mai vechi staţiuni din sud-estul Europei.

Powered by Jasper Roberts - Blog