Menu

Articol

La Herculane întârzie o licitaţie de trei milioane de euro! Parcul Vicol aşteaptă să fie reabilitat

Piaţa Hercules

În vara anului trecut, 20 iulie, primarul oraşului Băile Herculane, Cristian Miclău, semna un important contract de finanţare, parte a Programului Operațional Regional 2014 – 2020, pe axa 7.1, – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Un proiect în valoare de 3,5 milioane de euro, bani destinaţi lucrărilor de reabilitare şi modrenizare a unor obiective din staţiune.

Din păcate, procedurile legate de obţinerea unor avize şi autorizaţii din partea instituţiilor statului, în condiţiile că fiecare clădire şi zonă din staţiune au fie statut de patrimoniu, fie sunt cuprinse în categoria monumentelor istorice, s-au dovedit anevoioase şi au tot amânat demararea lucrărilor care vor aduce la o schimbare în bine a staţiunii de pe Valea Cernei.

La început de primăvară, primarul Miclău se declară optimist în această privinţă, mai ales că au fost depuse atât proiectul tehnic cât şi autorizaţia de construcţie, urmând să se organizeze licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor.

Proiectul prevede reabilitarea parcului Vicol, unul din punctele de atracţie din staţiune, şi a celor trei poduri: Pecinişca, Stadion şi Hotel Geta. Piaţa 1 Mai (din apropierea Hotelului Cerna) urmează să fie pavată cu piatră cubică, iar acelaşi proces de reabilitare va avea loc în Piaţa Hercules. Parcul Vicol va beneficia de mobilier urban modern, de lămpi solare şi alte dotări necesare unei locaţii destinate recreerii şi petrecerii timpului liber. Totodată, în grădina de vară va fi construit un acoperiş pentru spectatori, iar lângă scenă se vor amenaja vestiare pentru artiştii ce vor evolua în staţiune.

Alte două proiecte, a căror valoare nu este atât de mare, vizează continuarea lucrărilor edilitare în oraş. Este vorba de reabilitarea şi asfaltarea trotuarului pe porţiunea cuprinsă între Hotel Geta şi Podul Roşu, şi de reparaţia scărilor de acces spre primărie, pornind de la Casino. În ambele situaţii, licitaţiile au avut loc, caz în care urmează să înceapă lucrările de reabilitare.

Powered by Jasper Roberts - Blog