Menu

Articol

0 Comentariu

La întâlnirea cu specialiştii din Ministerul Turismului, ziariştii şi operatorii din judeţ au fost ţinuţi departe

Zilele trecute, am arătat faptul că, la începutul lunii august, în Caraş-Severin a fost prezentă o delegație a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism, din cadrul Ministerului Turismului, iar evenimentul a fost ţinut departe de ochii presei. Dovădă că, abia la două zile de la consumarea sa, instituţia judeţeană a trimis un comunicat de presă.

Din comunicat am înţeles că specialiştii din Bucureşti s-au întâlnit cu şefii Consiliului Judeţean şi că, însoţiţi de, președintele Silviu Hurduzeu și de vicepreşedintele Flavius Nedelcea, s-au deplasat în stațiunea Băile Herculane, la Văliug, pe Muntele Semenic, la Oravița și la Sasca Montană, unde au avut loc întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale.

Potrivit comunicatului, „s-au purtat discuții „privind posibilitățile de dezvoltare și promovare ale turismului în Caraș-Severin, punându-se accent pe turismul cultural-istoric, balnear și SPA, ecoturism, aventură și turism natural  – turism de nișă, care, alături de cel de eveniment, au dovedit că atrag tot mai mulți adepți”.

Preşedintele Asociaţiei de Turism din Băile Herculane, Mariana Molnar, ne-a căutat după publicarea articolului cu vizita specialiştilor şi a şefilor Consiliului Judeţean la Herculane pentru a ne spune că: „Pe noi nu ne-a anunțat nimeni despre această vizită, nici Consiliul Județean, nici ministerul, nici administrația locală. Cred că era important să fim și noi, operatorii și asociațiile operatorilor de turism, pentru că sunt multe lucruri care probabil nu se cunosc. Am fi avut destule de adus în atenția celor de la minister”.

Mariana Molnar are dreptate, dacă operatorii din turism nu sunt consultaţi, atunci cine? Este însă posibil ca întâlnirea să fii fost una pe linie de partid, pe program de guvernare, caz în care se schimbă datele problemei care au generat discuţiile purtate în spatele uşilor închise. Cine ştie, poate un nou comunicat ne va lămuri despre această vizită misterioasă, dar mai ales despre rezultatele concrete cu care s-a finalizat. 

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog